Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Férfi klimax márpedig van

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Erektilis diszfunkció, Férfi problémák, Szexológia, Változókor

Míg közismert, hogy a nők esetében egy bizonyos kor elérése után jelentkeznek a jól ismert klimaxos panaszok, addig csak kevesebben tudják, hogy férfiak is "szenvedhetnek" hasonló problémától.

A férfi klimaxot (andropausa) - csakúgy, mint a nőknél - hormonális változások idézik elő, vagyis a férfiak szervezetében lecsökken a tesztoszteronszint. Ez a csökkenés 30 éves kortól kezdve fokozatosan felismerhető, évente mintegy 1 százalékkal - hangzott el azon a beszélgetésen, amelyen bemutatták a www.androklub.huweboldalt, amely az érintetteknek, de a szakorvosoknak is bőséges információt nyújt erről a problémáról.

Az internetes oldalon a megtalálhatóak a férfi klimaxszal foglalkozó rendelőintézetek is, illetve az érdeklődő férfiakat életmódbeli tanácsok segítik abban, hogy minél tovább megőrizzék jó "állóképességüket".

A legfrissebb kutatások kiderítették, hogy a hormonhiány a nemi működés zavarán túl felelős az izomzat csökkenéséért, a csontritkulásért, a hasi elhízásért, valamint hozzájárul a szénhidrát illetve zsíranyagcsere zavar kialakulásához is.

A csökkentett hormonszint a nemi aktivitás mellett befolyásolja a férfi szellemi és fizikai teljesítőképességet is. A klimax hatására alvászavar, erős izzadás és ingerlékenység alakulhat ki.
A hormoncsökkenés következtében fellépő tünetek megfelelő hormonpótlással jól kezelhetők. Természetesen a terápia megkezdése előtt a szakorvosnak (urológusnak, andrológusnak) meg kell győződnie arról, hogy a páciens nem szenved-e rosszindulatú prosztata daganatban.

Szatmári Zoltán

2008.09.18 17:31:56

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Sohase mondd, hogy vége, merj újra szeretni!

Bárkinek alakulhat úgy az élete, hogy betegség, haláleset, válás, szakítás, tartós kiküldetés, stb. miatt hosszabb ideig nincs szexuális kapcsolata. "Kiesve a gyakorlatból", kell-e félnünk az újrakezdéstől?

tovább

Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.


Szponzorált hirdetések