Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Féreg volt a szemében - lézerrel pusztították el

kategória: Fertőző betegségek, Gondolta volna?

Az orvosok két lézernyalábbal tudták elpusztítani az iowai férfi szemgolyójában megtelepedett férget.

John Matthews decemberben vette észre, hogy a bal szemében két folt zavarja a látását. Az orvosok egy sor vizsgálatot követően tették a hátborzongató felfedezést. Azonnal bevitték az Iowa Egyetem kórházába, és lézernyalábbal próbálták elpusztítani a férget.

"Láttam belülről, ahogyan mozgott, és igyekezett elkerülni a lézert" - számolt be Matthews az Iowa Telegraph Herald napilapnak.

A férget a második lézer ölte meg, de az orvosok nem tudták eltávolítani a férfi szeméből. Matthews szervezete fel fogja szívni a féreg maradványait, de az orvosok szerint maradandó retinakárosodást szenvedett.

"Talán egy horgasféreg volt, amit mexikói tartózkodásom alatt szereztem, vagy mosómedve fonálféreg, amit vadászat alatt szedtem össze" - nyilatkozta a napilapnak.

Matthews, az Animal Planet TV csatorna rajongója, felhívta a csatornát, és beszámolt nekik a történtekről. Az invazív szemféreg esetét a Shape Shifters című műsorban mutatják be.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

2010.09.28 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.


Szponzorált hirdetések