Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fénnyel védett lábak

kategória: Alternatív medicina

Ha fénnyel világítjuk meg lábainkat sportolás közben, ellenállóbbá válnak a törésekkel szemben - egy brazil kutatás szerint. Ezt főleg a menopauzán már átesett nők esetében érdemes hasznosítani. A Sao Carlos-i Szövetségi Egyetem egyéves kutatásába húsz nőt vontak be, akik életkora 50 és 60 év között volt. Valamennyien átestek már a menopauzán, és egyikük sem szedett hormonkészítményt. Két tízes csoportra osztották őket. Az egyik társaság hetente kétszer 45 percet edzett egy taposógépen, miközben lábukat infrafénnyel világították meg. A másik csoport tagjainak feladata ugyanez volt, de náluk nem használták a fényt.


A kutatási időszak elején és végén felmérték a résztvevők csontsűrűségét. Úgy tapasztalták, hogy hiába mozgott valaki rendszeresen, a fény nélkül egy év alatt jelentősen, 2,5 százalékkal veszítettek súlyukból a csontjai. Nem így az infrafényt használók esetében. A kutatók szerint erre a mozgás és a fény együttes, úgynevezett piezoelektromos hatása adhat magyarázatot.

A csontsűrűségre gyakorolt jótékony hatás mellett az infrafény csökkentette a narancsbőr előfordulásának gyakoriságát is, mivel a bőr hőmérsékletének megnövelése kitágította a véredényeket. A kutatók szerint "a vérkeringés serkentése miatt több oxigén jutott az izmokba, így láthatóan csökkent a cellulitisz."

Animáció: HáziPatika.com

2012.02.23 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések