Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Felszökött a rendőrök vérnyomása?

kategória: Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Koleszterin, Magas vérnyomás, Szív- és érrendszeri betegségek

Vérnyomás, vércukor- és koleszterinszint, haskörfogat, testsúly és testzsír értéket mértek a rendőröknél.

Hipertónia Világnap alkalmából a a Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházban mérték fel az állomány egészségét.
Az érdeklődő rendőrök a szűrések mellett előadást hallgattak meg a magasvérnyomás-betegség veszélyeiről, megelőzéséről és kezelésének lehetőségeiről.

A Hipertónia Világnap rendezvényei ezután a nagyközönség számára is nyitottak lesznek: május 17-én (szombaton) ingyenes vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint-, testzsír-, testsúly- és haskörfogat mérésekkel és tanácsadással várják a lakosságot a főváros 7 legforgalmasabb helyszínén, délelőtt fél 10-től délután 17 óráig.

Az esemény egyik fő helyszíne a Deák tér lesz, ahol déli 12 órakor 1000 piros és kék léggömböt engednek fel a világnaphoz csatlakozók, ezzel jelképezve a szív- és érrendszeri halálozástól megmentett életeket.

A Hipertónia Világszervezet felhívására több mint 30 országban szív- és érrendszeri szűréseket, egészségügyi rendezvényeket tartanak. A magasvérnyomás-betegség hazánkban több mint 3 millió embert érint.

2008.05.14 15:26:20

forrás: HáziPatika.com/Kéky Kira


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Emlő-szűrőprogram

A szervezett szűrőprogramok már sok országban működnek. A szűrés történhet önkéntes és behívásos módon. Előző esetben jelentkezés alapján, utóbbiban - a tüdőszűréshez hasonlóan - levelet kap a páciens, amelyben a vizsgálat helyét és időpontját jelzik.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések