Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Felszökött a rendőrök vérnyomása?

kategória: Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Koleszterin, Magas vérnyomás, Szív- és érrendszeri betegségek

Vérnyomás, vércukor- és koleszterinszint, haskörfogat, testsúly és testzsír értéket mértek a rendőröknél.

Hipertónia Világnap alkalmából a a Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházban mérték fel az állomány egészségét.
Az érdeklődő rendőrök a szűrések mellett előadást hallgattak meg a magasvérnyomás-betegség veszélyeiről, megelőzéséről és kezelésének lehetőségeiről.

A Hipertónia Világnap rendezvényei ezután a nagyközönség számára is nyitottak lesznek: május 17-én (szombaton) ingyenes vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint-, testzsír-, testsúly- és haskörfogat mérésekkel és tanácsadással várják a lakosságot a főváros 7 legforgalmasabb helyszínén, délelőtt fél 10-től délután 17 óráig.

Az esemény egyik fő helyszíne a Deák tér lesz, ahol déli 12 órakor 1000 piros és kék léggömböt engednek fel a világnaphoz csatlakozók, ezzel jelképezve a szív- és érrendszeri halálozástól megmentett életeket.

A Hipertónia Világszervezet felhívására több mint 30 országban szív- és érrendszeri szűréseket, egészségügyi rendezvényeket tartanak. A magasvérnyomás-betegség hazánkban több mint 3 millió embert érint.

2008.05.14 15:26:20

forrás: HáziPatika.com/Kéky Kira


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Unoka születik

Talán el lehet az érkező unokát képzelni. De egyet nem lehet máskor és másként, csak az unoka születése pillanatától kezdve érezni a határtalan szeretetet és örömet, amely végül is megteremti a nagyszülőt.

tovább

Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!


Szponzorált hirdetések