Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Felszökött a rendőrök vérnyomása?

kategória: Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Koleszterin, Magas vérnyomás, Szív- és érrendszeri betegségek

Vérnyomás, vércukor- és koleszterinszint, haskörfogat, testsúly és testzsír értéket mértek a rendőröknél.

Hipertónia Világnap alkalmából a a Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházban mérték fel az állomány egészségét.
Az érdeklődő rendőrök a szűrések mellett előadást hallgattak meg a magasvérnyomás-betegség veszélyeiről, megelőzéséről és kezelésének lehetőségeiről.

A Hipertónia Világnap rendezvényei ezután a nagyközönség számára is nyitottak lesznek: május 17-én (szombaton) ingyenes vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint-, testzsír-, testsúly- és haskörfogat mérésekkel és tanácsadással várják a lakosságot a főváros 7 legforgalmasabb helyszínén, délelőtt fél 10-től délután 17 óráig.

Az esemény egyik fő helyszíne a Deák tér lesz, ahol déli 12 órakor 1000 piros és kék léggömböt engednek fel a világnaphoz csatlakozók, ezzel jelképezve a szív- és érrendszeri halálozástól megmentett életeket.

A Hipertónia Világszervezet felhívására több mint 30 országban szív- és érrendszeri szűréseket, egészségügyi rendezvényeket tartanak. A magasvérnyomás-betegség hazánkban több mint 3 millió embert érint.

2008.05.14 15:26:20

forrás: HáziPatika.com/Kéky Kira


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Rajtam már csak a félhomály segít

A korosodó nők pontosan értik miről szól ez a mondat. Úgy érzik, hogy a "tünde fény" csak a fiataloknak kedvez. Jó megvilágításban ugyanis minden redő, ránc, folt, bőrhiba bosszantóan látványos. Tenni kell valamit, hogy emiatt ne kelljen sötétben élni.

tovább

Tippek:

Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.


Szponzorált hirdetések