Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Felsírt a baba, épp mielőtt eltemették volna

kategória: Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Gyógyszerészet, Magas vérnyomás, Nőgyógyászat, Várandósság

A koraszülött, életjeleket nem mutató csecsemő lélegezni kezdett közel 5 óra elteltével, miközben rokonai már a temetését szervezték.

A 30 éves Nyugat-Indiából, Mumbaiból származó Aruna Gaikwad-ot három ismert városi kórházban is elutasították, mielőtt a Lokmanya Tilak Városi Közkórházban fogadták június 15-én.

A terhesség 7. hónapjában lévő nőnek erős görcsei voltak a magas vérnyomás miatt.

Gaikwad-nál mesterségesen megindították a szülést és vérnyomáscsökkentő kezelést kapott. A baba június 16-án este született meg. Miután az orvosok nem éreztek szívverést, megállapították, hogy a csecsemő halva született.
Mialatt a családtagok már a temetési előkészületeket szervezték, a baba elkezdett lélegezni. A család azonnal visszavitte a kórházba, ahol most is az újszülött intenzív osztályon ápolják. Az 1400 grammos baba kritikus állapotban van és lélegeztetőgépen tartják - a Times of India jelentése szerint.
Az orvosok úgy vélik, hogy a görcsökre adott magas dózisú nyugató egy időre elnyomhatta a magzati szívhangot, aztán amikor a nyugtató hatása elmúlt, a baba lélegezni kezdett. A kórház dékánja, Dr. Suleiman Merchant az újságnak elmondta, hogy bár egy előzetes vizsgálat szerint a csecsemő látszólag halott volt, de a hatóságok egy részletesebb vizsgálatot is csinálnak, hogy kizárható legyen bármilyen hanyagság lehetősége.

Animáció: HáziPatika.com

2008.06.23 12:10:02

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Visszérbetegség

Apró szépséghibáktól a visszérbetegségig

Egyre gyakrabban érzi ólomsúlyúnak a lábát, esténként pedig úgy elfárad, hogy legszívesebben csak felpolcolt lábakkal pihenne? Korábban sima lábszárán itt-ott aggasztó kék erek domborodnak ki? Valószínű, hogy önnél is a visszérbetegség jelentkezett.

tovább


Szponzorált hirdetések