Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Feleségeik miatt élnek tovább a házas férfiak!

kategória: Gondolta volna?, Pszichológia

A legújabb kutatások szerint a nős férfiak azért élnek tovább, mert feleségeik állandóan noszogatják őket, hogy menjenek orvoshoz, ha valami bajuk van.

A házas férfiak közel 6 százalékkal nagyobb eséllyel mennek orvoshoz, mint egyedülálló társaik. Szintén bizonyított tény, hogy a kapcsolatban élő férfiak és nők gyakrabban végeznek rendszeres testmozgást, mint az egyedülállók.
A nők 34, a férfiak 20 százalékkal nagyobb eséllyel maradnak fittek, ha házasok, vagy tartós kapcsolatban élnek.
Az egészségtudatosabb nők azonban rendszeresen látogatják orvosukat, függetlenül attól, hogy házasok vagy szinglik.
"Ha egy nő rendszeresen jár orvoshoz, akkor hat százalékkal nő a valószínűsége, hogy férjét, vagy élettársát is elküldi tünet esetén" - nyilatkozta Hendrik Schmitz, a Ruhr Közgazdasági Egyetem munkatársa.
"Ha valaki kapcsolatban él, akkor általában vigyáz nem csak a maga, de a partnere egészségére is, ebből pedig úgy látszik, főleg a férfiak profitálnak."

2010.04.13 13:06:29

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Törékeny biztonság

Idősebb korban, amikor már nem olyan éles a szem, a fül, lassulnak a reflexek, könnyebben érhet bárkit baleset. Még jobban kell vigyázniuk azoknak, akiket a csontritkulás is sújt. Érdemes jó előre felkutatni a lakásban is az esetleges veszélyforrásokat.

tovább

Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!


Szponzorált hirdetések