Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Feleségeik miatt élnek tovább a házas férfiak!

kategória: Gondolta volna?, Pszichológia

A legújabb kutatások szerint a nős férfiak azért élnek tovább, mert feleségeik állandóan noszogatják őket, hogy menjenek orvoshoz, ha valami bajuk van.

A házas férfiak közel 6 százalékkal nagyobb eséllyel mennek orvoshoz, mint egyedülálló társaik. Szintén bizonyított tény, hogy a kapcsolatban élő férfiak és nők gyakrabban végeznek rendszeres testmozgást, mint az egyedülállók.
A nők 34, a férfiak 20 százalékkal nagyobb eséllyel maradnak fittek, ha házasok, vagy tartós kapcsolatban élnek.
Az egészségtudatosabb nők azonban rendszeresen látogatják orvosukat, függetlenül attól, hogy házasok vagy szinglik.
"Ha egy nő rendszeresen jár orvoshoz, akkor hat százalékkal nő a valószínűsége, hogy férjét, vagy élettársát is elküldi tünet esetén" - nyilatkozta Hendrik Schmitz, a Ruhr Közgazdasági Egyetem munkatársa.
"Ha valaki kapcsolatban él, akkor általában vigyáz nem csak a maga, de a partnere egészségére is, ebből pedig úgy látszik, főleg a férfiak profitálnak."

2010.04.13 13:06:29

forrás: Medipress


Tippek:

A túró igazi gyomorvédő étel, egyen belőle pár kanállal minden reggel. Különösen, ha gyomra érzékeny a savas ételekre, vagy hajlamos a gyomorfekélyre.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések