Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Feleségcipelés, pillepalack taposás, szellemjárás, hassal írás …

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

... mocsárjárás, kerekesszékes akadályverseny, zsákbafutás, szájjal -lábbal festés, éjszakai "medvevadászat", májusfa-kitáncolás, bevásárlókocsi tolás, falutakarítás, homokvárépítés, lisztfújás, kaszáló és tortaevő verseny, tésztadagasztás, rétes nyújtás, kapálás, kaszálás, ásás, várépítés üres dobozokból, favágó és fűrészelő verseny, kapálás, kecskelegeltetés, hassal írás, sodrófahajítás, csak néhány abból a több ezer extrém sportból, amellyel a szerdai Kihívás Napjára készülnek Magyarország 182 településén.

Debrecenben labdarúgó torna lesz az önkormányzat, a rendőrség, a tűzoltóság és a kistérségben működő cigány kisebbségi önkormányzatok képviselőinek részvételével, Szolnokon akadályverseny, "bőröndbe zárt sötétség" elnevezésű program (ahol speciális szemlekötéssel kell tárgyakat felismerni és tevékenységeket végezni).

Magyarbánhegyesen hajnali öt órakor például a falu utcáit söprik fel.
Bakonykutiban a falu mind a 122 lakosa elszántan készül a település első Kihívás Napjára. Éjfélkor közös gimnasztikával kezdenek, majd fáklyás futás következik. Napközben lesz többek között szépkorúak sétája, falutakarítás, zsákban futás, az esti tábortűzhöz favágó verseny és hordógurítás is. A napot Májusfa kitáncolással zárják, amely mellől nem hiányozhat a paprikás krumpli "kihívás napja" módjára.

Kisvásárhelyen, mely 62 lakosával az ország legkisebb településként indul a Kihívás Napján, egész nap folyamatos mozgást biztosítanak a résztvevőknek.
Rezi igazán extrém sportokkal készül a kihívás napjára. Délelőtt 10 órakor a hivatalokban székemelgetés lesz, majd műanyag palacktaposás. Este söröshordó-gurítás, lapos kúszás az asztalok alatt és busztolás a program.
Magyarlukafán iskolások egy erre az alkalomra készített dobozban, használt elemeket kutatnak fel a településen élők otthonában - áll az eseményt szervező Magyar Szabadidősport Szövetség közleményében.

A Kihívás Napját 18. alkalommal rendezik meg Magyarországon. A játéknapon folyó küzdelemben 15 percig kell pulzusnövelő mozgást végezni.

Az a település győz és viheti haza a "Legsportosabb település 2008." címmel járó díszserleget, ahol a lakosság lélekszámához viszonyítva a legtöbben sportolnak legalább 15 percig. Több millió forintnyi nyeremény vár a szerencsés és sikeres településekre, illetve sportolókra.

Az eseményt a McDonald's támogatja, ezért szerdán az étteremlánc dolgozói és vendégei is aktivizálják magukat. Az éttermek csapatai idén is a legsportosabb étterem címért szállnak versenybe egymással, a Kihívás Napján közös, játékos sportolásra invitálva a vendégeket.

A Kihívás Napján az aktuális állást is nyomon követhetik az érdeklődők a http://www.kihivasnapja.hu oldalon

2008.05.20 08:58:59

forrás: HáziPatika.com/Kéky KiraSzponzorált hirdetések