Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Félelmet kelt Doktor House!

kategória: Celeb, Gondolta volna?, Pszichológia

Nem múlik el hatástalanul az a számtalan újraélesztési kísérlet, melyekről már előre lehet tudni, hogy kudarcba fulladnak: a kórházsorozatok nézői emitt elkezdtek félni a kórházaktól, a beavatkozásoktól - derült ki német kutatók vizsgálatából.

A Német Sebésztársaság kutatói szerint a Dr. House és a Vészhelyzet típusú orvosi drámák rajongóinak nehezére esik különbséget tenni a fikció és a valóság között, ha egészségügyi kérdésekre kerül sor.

Nem segít a problémán, hogy ezek a sorozatok sokkal drámaibbnak festik le a kórház életét, mint amilyen az a valóságban.

2008.12.09 07:41:04

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Csontritkulás

Néma járvány

Amikor már meghajlik a hát, s törnek a csontok: kész. A csontritkulás (oszteoporózis) megelőzésére fiatalon kell törekedni, s a gyógyításnál is az az ideális, ha korai stádiumban fedezik fel, s kezdik kezelni a betegséget.

tovább

Tippek:

Napi 10 gramm tökmag elfogyasztása mellékhatás nélkül segít enyhíteni az inkontinencia- és prosztata-gondokat. Kiskertben is termeszthető, finom zöldség a Cucurbita pepo.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések