Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Felébredt a kómából, hogy férjhez mehessen

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gondolta volna?, Neurológia

Egy végstádiumú betegségben szenvedő olasz nő felébredt a kómából, és halála előtti utolsó kívánságát teljesítve feleségül ment párjához - számolt be a különös esetről a La Repubblica napilap.

Az ötvenes éveiben járó nő, Giovanna, aki a hepatitisz egy gyógyíthatatlan formájában szenved, júliusban arra kérte a családját és orvosait, hogy "ébresszék fel" mesterséges kómájából, hogy hozzámehessen párjához, Enzóhoz.

A "bürokratikus bonyodalmak" ellenére a házasságot vasárnap meg is kötötték a páduai kórház intenzív osztályán. A vendégeknek - a házaspár fiának, két tanúnak és az önkormányzat képviselőinek - steril ruhát és maszkot kellett viselniük. A "fáradtság és a fájdalom" ellenére Giovannának sikerült igent mondania, majd azonnal visszaesett a kómába.

"Végre teljesült a végakarata. Ez egy álom, egy olyan élmény, ami kizárólag ránk tartozik, senki másra" - mondta a férj, Enzo. Az egyik orvos szerint a nőnek már csak néhány hete van hátra.

Arról nem ír a cikk, hogy a kómában lévő nő miként kérte, hogy ébresszék fel.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress
Animáció: HáziPatika.com

2008.09.12 09:08:39

forrás: Medipress


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések