Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Falánkság ellen: konyhaszéf!

kategória: Elhízás, Gondolta volna?, Táplálkozás

Konyhaszéfet fejlesztett ki egy amerikai férfi, aki maga sem tud ellenállni a csokoládénak. Lezárása után a műanyag dobozka csakis az előre beprogramozott időpontban nyitható, így gazdája nem jut idő előtt a tartalmához akkor sem, ha nem tudja legyűrni a kísértést. A konyhaszéf legfeljebb tíz napra zárja magába a kívánatos étket, de aki nagyon türelmetlen, akár egyetlen percre is beállíthatja az záridőt. Kinyitni még úgy sem lehet a dobozt, hogy gazdája kiveszi belőle az elemeket. Fűrésznek, baltának persze megadja magát, de utána használhatatlanná válik.

A szerkezet feltalálója a 39 éves David Krippendorf. A San Franciscó-i férfi igen édesszájú, és feleségét korábban többször arra kérte, hogy rejtsen el előle minden édességet, de rendre azon kapta magát, hogy kutat a lakásban, és ilyenkor gyakran igazolódott, hogy "aki keres, az talál". A kudarc vezérelte a férfit a konyhaszéf feltalálására. A találmány még nem kapható, de ha összegyűlik a sorozatgyártáshoz szükséges pénz, piacra dobják. Mivel az Egyesült Államokban igencsak sok a kövér ember, lehet kereslet a széf iránt.

A trezor ráadásul nemcsak az étkek iránti vágyakozás ellen jó. El lehet benne zárni mobiltelefont, tévétávkapcsolót, számítógépes játék irányítóját is... - adta hírül a The Daily Mail című brit lap.

2013.06.28 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Nem mindenkinek és mindig sikerül fogait teljesen megtisztítani pusztán fogkefével. A fogközökből naponta érdemes eltávolítani az ételmaradékot a drogériákban kapható fogselyemmel.


Szponzorált hirdetések