Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fájdalom nélkül - egy honlap segítségével

kategória: Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás, Fájdalomcsillapítás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Neurológia, Reumatológiai problémák

A neuropátiás fájdalomtól szenvedők kaphatnak segítséget a www.fajdalomnelkul.eu internetes oldalon. Itt tájékozódhatnak azok is, akik állandó fájdalomérzettel élnek, de még nem kaptak megfelelő orvosi segítséget, nem tudják hová forduljanak.

A honlapon megtalálható azon szakrendelések országos listája is, ahol szakorvosok foglalkoznak az égető, szúró, bizsergő jellegű fájdalom diagnosztizálásával és kezelésével.

A Szonda-Ipsos kutatása szerint minden tizedik ember állandó fájdalommal él, a diagnózis gyakran neuropátiás fájdalom lenne, illetve lehetne, de mivel ez a betegség a lakosság körében alig ismert és a szakemberek is gyakran reumatikus fájdalomként diagnosztizálják, ezért a kezelés sem mindig megfelelő.
A téves diagnózis felállítása, illetve a rosszul megválasztott kezelés drasztikusan rontja a betegek életminőségét.

Az új honlapon érthető formában ismertetik a tipikus tüneteket, illetve a kezelési lehetőségeket - áll a honlapot működtető Neuropátiás Fájdalom Munkacsoport sajtóközleményében.

Az oldalon elérhető például az a kérdőív is, amelyet az orvosok is használnak annak eldöntésére, hogy neuropátiás fájdalomra utalnak-e a tünetek.

Az érintettek és érdeklődők kérdéseire a Neuropátiás Fájdalom Munkacsoport tagjai válaszolnak, és tanácsokkal látják el az érdeklődőket a betegség kezelésével kapcsolatban.

A weboldalon megnézhető az a pár perces film is, amelyet a főleg cukorbetegség miatti neuropátiás fájdalomtól szenvedők számára készítettek a helyes lábápolásról.

A neuropátiás fájdalomról akkor beszélnek, amikor az idegek megsérülnek. Ezt többféle betegség, illetve sérülés okozhatja. Kialakulhat cukorbetegség, sclerosis multiplex, gerincsérülés következtében, valamint azoknál a daganatos betegeknél, akiket besugárzással vagy kemoterápiával kezeltek - olvasható a tájékoztatóban.

2008.09.17 15:03:05

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések