Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ezernél is több gyógyszer ára változik

kategória: Gyógyszerészet

Október elsejével több mint ezer gyógyszer ára változik: 726-nak csökken, 543-nak emelkedik a térítési díja. A tavaly októberi első vaklicit eredményeként 35 milliárd forintos hatású árcsökkentés valósult meg, az idén áprilisi 20 milliárd forintos, míg a legutóbbi már csak 7 milliárd forintos csökkenést hozott.

Most összesen 726 gyógyszer térítési díja csökken. Ez a legnagyobb mértékben a koleszterinszint-csökkentőket érinti. Ezek között van olyan termék, amelynek térítési díja 652 forint helyett 157 forint lesz. Ezen felül "nagyon nagy mértékű" a csökkenés még néhány gyakran használt pszichiátriai készítmény esetén is. Ezen készítmények térítési díja átlagosan 20-30 százalékkal csökken. Több vérnyomáscsökkentő készítményért is kevesebbet kell majd fizetni, átlagosan 15-20 százalékkal.

Az árcsökkenés mellett 543 gyógyszernek átlagosan 4,5-5 százalékkal emelkedik a térítési díja. Ez kizárólag olyan termékeket érint, amelyekből van azonos hatóanyagot tartalmazó készítmény alacsonyabb áron. A gyógyszerek többségét nem érintik az október elsejével életbe lépő árváltozások.

2012.09.19 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Megelőzhető az újbóli csonttörés!

Sokan nem élik túl a csonttörést - szeretett, kedves idős rokonainkat, szomszédainkat veszíthetjük el amiatt, hogy nem ismerték fel időben a csontritkulásukat. Tudja meg, mit mond az orvos a megelőzésről, kezelésről!

tovább

Tippek:

Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.


Szponzorált hirdetések