Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ez a látvány kimutathatóan erősíti az immunrendszert!

kategória: Alternatív medicina, Fertőző betegségek, Gondolta volna?, Pszichológia

A beteg emberek puszta látványa is erősítheti az immunrendszert! - derült ki egy érdekes kutatásból.
Kanadai kutatók a résztvevőknek két különböző képsorozatot mutattak két különböző napon. Az első sorozat semleges bútorképekből állt. A második napon két sorozatot vetítettek a résztvevőknek: az egyiken himlős, náthás és más nyilvánvaló betegségekkel küzdő emberek látszódtak, a másik sorozaton fegyveresekét.

A vetítés előtt és után vért vettek mindenkitől. A mintákba baktériumokat helyeztek, hogy megfigyelhessék az immunrendszer reakcióját. Az immunválasz erősebb volt azoknál a résztvevőknél, akiknek beteg embereket mutattak.

A University of British Columbia kutatói szerint az immunrendszer effajta reakciója egy beteg ember láttán valószínűleg az evolúciónak köszönhető. "Úgy tűnik jó, ha immunrendszerünk agresszívan reagál olyan helyzetekre, amikor betegségeket okozó dolgokkal kerülünk kapcsolatba" - nyilatkozta Mark Schaller, a tanulmány szerzője egy sajtóközleményben.

A tanulmány online a Psychological Science folyóirat honlapján olvasható.

2010.05.13 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Cukorbetegség

Elkerülhető-e a cukorbetegség?

A különböző típusú cukorbetegségekre más-más tényezők jelentenek rizikót. Ezek ismerete segíthet felmérni, számíthatunk-e diabétesz kialakulására a jövőben. Vannak megváltoztathatatlan tényezők, mások ellen módunkban áll tenni...

tovább

Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.


Szponzorált hirdetések