Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Évi 11 milliárd eurót termelő családi vállalkozás

kategória: Gyógyszerészet

Családi vállalkozásként indult, és most is teljesen magántulajdonban van az a gyógyszergyár, amely évente több mint 10,9 milliárd éves forgalmat bonyolít.

Világszerte 40.000 alkalmazottat foglalkoztat, 10 országban folynak kutatások és fejlesztések, és több mint 20 országban gyárt gyógyszerkészítményeket, saját gyógynövényfarmjai vannak, és több betegségcsoport kezelésében vezető pozíciót tölt be: ez a Boehringer Ingelheim - árulta el magáról a cég egy zártkörű sajtóbeszélgetésen.

A sikertörténet borkősavtermeléssel kezdődött. Az 1800-as évek végén ezt az anyagot gyógyszerkészítéshez, szövetfestéshez használtak. Ám amikor id. Albert Boehringer 1895-ben rájött, hogy egy baktérium segítségével ipari mennyiségben tud tejsavat előállítani, akkor megteremtette a biotechnológiai tömeggyártást. Jelenleg a nettó értékesítés 18 százalékát forgatják vissza kutatásra - a cég mindig új terápiás készítmények kifejlesztésén dolgozik, nem mások termékeit másolja.

Az elmúlt évtizedben a világcég összesen 1,2 millió beteget vont be összesen 1400 vizsgálatba, melyet 59 országban - köztük Magyarországon is - végeztek.

A gyógyszergyár jelenleg vényköteles és vény nélküli termékeket forgalmaz, illetve bérbe, más cégek számára is gyárt biotechnológiai készítményeket, valamint állatgyógyászati termékeket is forgalmaz.

Egyik legismertebb terméke egy COPD kezelésére használt készítmény, mely 2007-ben az "Év gyógyszere" lett, de emellett a szív-ér rendszeri és a központi idegrendszeri megbetegedések szakértője is.

Vény nélküli készítményei a gyomor- és bélrendszeri panaszokra valamint a felső légúti megbetegedésekre nyújtanak megoldást.

A vállalatnak saját gyógynövényfarmjai vannak Dél-Amerikában és Ausztráliában, utóbbi helyen védelem alatt élő tapírokat telepítettek a képen látható gyógynövényültetvényre.

Kéky Kira

2009.01.09 13:24:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Az első törést kell megelőzni

Az osteoporózisos törések száma az életkor előrehaladtával nő, a nők gyakrabban szenvednek el törést, mint a férfiak.

tovább

Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!


Szponzorált hirdetések