Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Évente 94 ezer halálos kígyómarás

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Gyógyszerészet, Vészhelyzetek, katasztrófák

Több mint 400 000 embert mar meg a kígyó évente - áll a Reuters által összegyűjtött jelentésben.

A 400 000-ből jól közelítéssel 94 000 hal meg, ám nem minden ilyen jellegű halálesetet jelentenek be a hatóságoknak.

A kígyóméreg egy meglehetősen bonyolult dolog, sokkal összetettebb, mint amennyire azt a tudósok korábban becsülték, ugyanis a mérgezés súlyossága és típusa függ a földrajzi helytől, a kígyó fajától, és az életkorától is. Mindezek miatt a méreg elleni szérum, amelyet magából a méregből készítenek, nem mindig hatásos.

A kutatók szerint az emberi szervezet immunrendszerének bizonyos elemei - amelyek többek között az orrfolyásért, és a viszkető szemekért is felelősek - segíthetnek legyőzni a gyilkos kígyómérgeket is, ám hosszas kutatásokra van még szükség ahhoz, hogy a saját antitestjeinkből készült szérumokkal tudjuk felvenni a harcot a csúszómászók ellen.

2008.11.06 09:51:54

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A krónikus sebek és kezelésük

A felnőttek több mint egy százalékának életét nehezítik meg, vagy teszik olykor szinte elviselhetetlenné a krónikus sebek. Közéjük tartoznak a lábszárfekélyek, felfekvések, diabéteszes lábsebek...

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.


Szponzorált hirdetések