Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Eutanázia Mexikóban

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Gyógyszerészet

Legalább 200 halálos beteg ausztrál, brit, új-zélandi és amerikai utazott Mexikóba 2001. óta, hogy olcsó, széles körben hozzáférhető eutanázia gyógyszert vásároljon - számolt be egy napilap hétfőn.

A Reforma című mexikói napilap az Exit International eutanázia-támogató ausztrál civil szervezetet idézte, amely Mexikót ajánlja úti célként azoknak a betegeknek, akik véget szeretnének vetni életüknek. "Az Exit kutatásai alapján a legjobb hely a huszonegynehány (USA-Mexikó) határátkelőhely Tijuanától a Mexikói-öbölnél elhelyezkedő Matamorosig" - írja honlapján a szervezet. A szervezet azt állítja, hogy az állatok elaltatására használt nembutal "széles körben, olcsón és törvényesen hozzáférhető nemcsak Mexikóban, hanem sok más dél-amerikai országban. Az állatorvosi Nembutal 100 ml-es kiszerelésben egész Mexikóban megvásárolható 20 és 40 dollár közötti áron. Csak az állatorvosi szakbolt helyét és az adott helyen használt címkét kell ismerni."

A Reforma cikke Don Flounders 78 éves brit születésű nyugdíjast mutatja be, aki halálos rákos megbetegedésben szenved. Ausztráliából utazott a Csendes-óceán partján fekvő Tijuanába a gyógyszerért. Flounders a lapnak elmondta, talált egy olyan állatorvosi gyógyszertárat, amelyen a következő felirat állt: "készítmények Ausztráloknak".

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.05.21 09:54:44

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések