Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ettől meddőek a férfiak!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Erektilis diszfunkció, Férfi problémák, Pszichológia, Stressz

A stressz az egyik leggyakoribb oka a férfiak meddőségének - derült ki egy friss kutatásból.

A következtetéseket a Dr. James F. Smith vezette kutatócsoport férfiak által kitöltött kérdőívek és személyes elbeszélgetések alapján vonta le.

Médiatár főoldal
animáció

In vitro megtermékenyítés

In vitro megtermékenyítés
A kérdőívek figyelembe vették a férfiak házasságának jellemzőit, rákérdeztek a szexuális életük részleteire, mind a férfi, mind partnere szempontjából, valamint elemezték a családi háttér szerepét is.
A végeredmény: a meddő férfiak nagyobb érzelmi és társadalmi stressznek vannak kitéve, valamint kevésbé jól működik a házasságuk, mint a termékeny társaiknak.

A vizsgálat során megkérdezett meddő férfiak 25 százaléka feszült kapcsolatokról számolt be, 15 százalékuk komoly problémákat említett a házassága terén. 17 százalékuk a meddőség kezelését stresszforrásnak nevezte meg, és 1 százalékuk számolt be saját hűtlenségéről házasságában.

A vizsgálat eredményei rámutatnak a meddő párok házasságának instabilitására, valamint a terméketlen férfiakat érintő pszichoszociális stresszre. A meddőség kivizsgálása a férfiak számára potenciális stresszforrás, ezért mindenképpen figyelemmel kell lenni a rájuk nehezedő nyomásra is.

Animáció: HáziPatika.com

2008.07.03 15:14:33

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések