Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Erre mind jó az akupunktúra

kategória: Alternatív medicina, Dohányzás, Elhízás

Az akupunktúrás kezelés segíthet a dohányzásról való leszokásban és a fogyásban is. Ez a kettő azért különösen fontos, mert mind a cigaretta, mind pedig az elhízás számos más egészségügyi kockázatot rejt magában - írja a USA Today.

Az akupunktúra és a hipnózis néhány embernek segíthet leszokni a dohányzásról - mondják a kutatók, akik 14 korábbi, a témában készült tanulmány alapján dolgoztak. Arra vonatkozóan azonban nincsenek pontos adatok, hogy mennyien mondanak le káros szokásukról ezzel a módszerrel. Az sem világos, hogyan veszi fel az akupunktúra a versenyt a hagyományos módszerekkel, mint például a nikotintapasz.

Az akupunktúra jótékony hatását mutatták ki a mesterséges megtermékenyítés, illetve születési rendellenességek esetében is. Továbbá az elhízás megelőzésére, fogyásra is hatásos lehet az akupunktúra.

Ez utóbbi azért fontos, mert az elhízás nemcsak különböző egészségügyi kockázatokat rejt magában. Kutatások ugyanis kimutatták, hogy a túlsúlyos sofőrök kisebb valószínűséggel kapcsolják be a biztonsági övet az autóban, így nagyobb veszélynek vannak kitéve az utakon is.

2012.05.11 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések