Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Érinti a cukorbetegség? Öltözzön kékbe!

kategória: Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás, Programajánló

No nem azért, mert ettől meggyógyulna, hanem azért, mert így talán megmentheti néhány embertársa életét azzal, hogy ön is felhívja a figyelmüket a vércukorszint-ellenőrzés fontosságára!

2010. november 12-én - csatlakozván a Diabétesz Világnap eseménysorozatához - a Nemzeti Színház parkjában az önkéntesek kék kört formálnak - ez a Diabétesz Világnap jelképe. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a diabétesz korai felismerésének és megfelelő kezelésének fontosságára. Az elsősorban szövődményei miatt veszélyes betegség közel 4 millió életet olt ki évente, s hazánkban is mintegy 700 000 embert érint.

Háttér

A felhívás közzétevője a Boehringer Ingelheim gyógyszergyár, amely mint a diabetológiai gyógyszerkutatás és -fejlesztés iránt elkötelezett cég, kötelességének érzi a figyelem felhívását a diabétesz veszélyeire.


A nyílt közösségi eseményre cukorbeteg egyesületeket, cukorbetegeket, illetve családjukat és barátaikat is várják. A megmozdulást közös torna, egészséges étkezési tanácsadás és ételkóstoló, valamint számos érdekes program, meglepetés kíséri.

Találkozó november 12-én, pénteken 11 órakor, a IX. kerületben a Lechner Ödön fasor 6-os szám alatt, az I-es Millenium Torony 2. emeletén. A résztvevőket kérik, hogy lehetőség szerint kék ruhát vagy bármilyen kék kiegészítőt (sapka, sál) viseljenek. További információ az eseménnyel kapcsolatban az alábbi telefonszámon kapható: 1/299 8900

2010.11.11 12:28:21

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Nyugellátás

A munkával töltött évek elteltével még nem biztos, hogy becsönget a postás. Ahhoz, hogy nyugdíjunkat megkaphassuk, számos bejelentési és igazolási kötelezettségnek kell eleget tennünk, a jogszabályokban előírt feltételek teljesülése mellett.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések