Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Érinti a cukorbetegség? Öltözzön kékbe!

kategória: Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás, Programajánló

No nem azért, mert ettől meggyógyulna, hanem azért, mert így talán megmentheti néhány embertársa életét azzal, hogy ön is felhívja a figyelmüket a vércukorszint-ellenőrzés fontosságára!

2010. november 12-én - csatlakozván a Diabétesz Világnap eseménysorozatához - a Nemzeti Színház parkjában az önkéntesek kék kört formálnak - ez a Diabétesz Világnap jelképe. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a diabétesz korai felismerésének és megfelelő kezelésének fontosságára. Az elsősorban szövődményei miatt veszélyes betegség közel 4 millió életet olt ki évente, s hazánkban is mintegy 700 000 embert érint.

Háttér

A felhívás közzétevője a Boehringer Ingelheim gyógyszergyár, amely mint a diabetológiai gyógyszerkutatás és -fejlesztés iránt elkötelezett cég, kötelességének érzi a figyelem felhívását a diabétesz veszélyeire.


A nyílt közösségi eseményre cukorbeteg egyesületeket, cukorbetegeket, illetve családjukat és barátaikat is várják. A megmozdulást közös torna, egészséges étkezési tanácsadás és ételkóstoló, valamint számos érdekes program, meglepetés kíséri.

Találkozó november 12-én, pénteken 11 órakor, a IX. kerületben a Lechner Ödön fasor 6-os szám alatt, az I-es Millenium Torony 2. emeletén. A résztvevőket kérik, hogy lehetőség szerint kék ruhát vagy bármilyen kék kiegészítőt (sapka, sál) viseljenek. További információ az eseménnyel kapcsolatban az alábbi telefonszámon kapható: 1/299 8900

2010.11.11 12:28:21

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább


Szponzorált hirdetések