Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Én, József Attila - a Madáchban

kategória: Programajánló

Én, József Attila (Attila szerelmei) címmel József Attiláról szóló zenés játékot tűzött műsorra a Madách Színház. A darab József Attila első és utolsó, Vágó Márta és Kozmutza Flóra iránti szerelméről szól, a két felvonás e két szerelem története, felidézi a kort, az akkori irodalmi életet is.

A költő verseire írt, életének sorsdöntő epizódjait musical formájában bemutató mű zenéjét Vizy Márton, szövegét Tóth Dávid Ágoston írta, az előadást Szirtes Tamás és Szente Vajk rendezte. A kettős szereposztásban József Attilát Nagy Sándor és Posta Victor, Vágó Mártát Balla Eszter és Muri Enikő, Kozmutza Flórát pedig Krassy Renáta és Polyák Lilla alakítja.

Szirtes Tamás korábban az előadásról elmondta: a színpadon kizárólag József Attila-versek hangzanak el megzenésítve, ezeket formálják szituációvá. A rendező kiemelte, hogy a produkciót komoly kutatómunka előzte meg: miközben fiktív történetet mondanak el, szeretnének hitelesek lenni. A darabot az irodalmi élet valóságos szereplői ihlették, de a színpad igényei és az alkotók szándéka árnyalta a karaktereket.

A József Attiláról szóló zenés játék a Madách Színház musicalpályázatának egyik darabja volt. Az előadással tehetséges fiataloknak adnak lehetőséget a bemutatkozásra.

2012.02.11 00:02:00

forrás: HáziPatika.com

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Mozgás

  Tai chi - a harmóniában létezés művészete

  Mozgás, meditáció, harcművészet és filozófia, szépség és harmónia egyaránt jelen van a tai chiben. Ez az ősi keleti gyógymód a test, a lélek és a tudat edzése egyszerre, vagyis a teljes embert alakító életfelfogásnak is tekinthetjük.

  tovább


  Szponzorált hirdetések