Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Emlékkoncert az Alzheimer-kór magyar áldozataiért

kategória: Alzheimer-kór, Programajánló

Szentmise Puskás Ferenc lelki üdvéért halálának 5. évfordulóján, emlékkoncert az Alzheimer-kór magyar áldozataiért címmel jótékonysági koncertet rendeznek csütörtökön a Szent István Bazilikában Budapesten.
A jótékonysági eseményen Wolfgang Amadeus Mozart Requiem című műve hangzik el.

Az esten fellép Kováts Kolos Kossuth-díjas operaénekes, Molnár András Kossuth-díjas operaénekes, Miksch Adrienn operaénekes, Bakos Kornélia operaénekes, Berkes Gabriella musical színművész, Berkes Olivér előadóművész, Dávid Viktória Lyra-díjas énekművész, Virágh András Gábor orgonaművész, a Magyar Örökség-díjas Budapesti Kórus és a Budapest Belvárosi Főplébániatemplom Énekkara, karigazgató Virágh András.

Ezen kívül fellép a Szent István Bazilika Énekkara Fehér László karigazgató vezetésével és a Monarchia Szimfonikus Zenekar, amelynek hangversenymestere Schuster Andrea. A hangverseny dirigense Virágh András Liszt-díjas orgonaművész-karnagy.

A közreműködő művészek azért vállalták a fellépést, hogy tisztelegjenek Puskás Ferenc emléke előtt, segítsenek felhívni a társadalom figyelmét a betegségre, elősegítsék az Alzheimer-kór körüli stigmák, tabuk és tévhitek megszűnését. A Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága a helyszínen és a 62100229 15600132 - Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet számlaszámon várja az adományokat, a pénzt a társaság a 2011. évi országos felvilágosító kampány megszervezésére fordítja.

2011.11.16 00:02:00

forrás: 50plusz


Cikkajánló

Témakör: Csontritkulás

Néma járvány

Amikor már meghajlik a hát, s törnek a csontok: kész. A csontritkulás (oszteoporózis) megelőzésére fiatalon kell törekedni, s a gyógyításnál is az az ideális, ha korai stádiumban fedezik fel, s kezdik kezelni a betegséget.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések