Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Emberi zsírral működtette autóját

kategória: Elhízás, Gondolta volna?

Alan Bittner plasztikai sebész állítólag összegyűjtötte a zsírleszívásból származó emberi zsírt és biodízel formájában saját és barátnője autójának üzemanyagaként hasznosította újra. Jelenleg a kaliforniai közegészségügyi hivatal vizsgálja az ügyet.

Számos élelmiszergyártó cég vette fontolóra az olyan melléktermékek, mint az állati és növényi zsírok üzemanyagként való hasznosítását: magas a triglicerid tartalmuk, amely biodízellé alakítható. Bittner a honlapján azt írta, hogy számos páciense kérte, hogy zsírjukat üzemanyagként használja fel. Honlapja azonban már nincs fenn az interneten.

Ugyanakkor, noha maga az ötlet kielégíti a "zöld" elképzeléseket, a kaliforniai törvényekkel ellenkezik az emberi eredetű orvosi hulladékok autó-üzemanyagként való felhasználása.

Úgy tűnik, nem a páciensek tiltakoztak Bittner eljárása ellen, hanem akkor derült ki a dolog, amikor az egészségügyi ellenőrök panaszokat vizsgáltak ki arról, hogy az orvos képzetlen barátnője végzett eljárásokat - ekkor találtak rá a bizonyítékokra, miszerint az orvos megszegte a törvényeket azzal, hogy emberi eredetű hulladék zsírt használt fel dízel üzemanyag előállításához.

A Bittnert beperlő pácienseket képviselő ügyvéd szerint a barátnője és egy asszisztens által végzett eljárások eredményeként túl sok zsírt távolítottak el, és emiatt a páciensek eltorzultak. Andrew Besser ügyvéd szerint számos páciens fordult hasonló panaszokkal az állami hatósághoz.

A vizsgálatot valószínűleg ejtik, mivel Bittner bezárta klinikáját és Dél-Amerikába költözött.

A biodízel egy nem kőolaj eredetű dízel üzemanyag, amely növényi vagy állati zsírból (faggyúból) származó metil- vagy etil-észtereket tartalmaz, amit önmagában vagy kőolaj-alapú dízellel együtt lehet használni dízel motorú járművekhez. Ez nem egyezik meg azzal a növényi olajjal, amelyet önmagában vagy keverve használnak átalakított dízelmotorok meghajtására.

2009.01.06 07:58:55

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Csonttörést okoz?

Az A-vitamin túlzott fogyasztása meggyengíti a csontokat, és ez lehet az egyik magyarázata a fejlett országokban járványszerűen terjedő patológiás csonttöréseknek - írja a The New England Journal of Medicine. Ez azonban nem keverendő az oszteoporózissal.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

Ha egészséges háttal és derékkal élhetünk, a súlyos dolgokat akkor is egyenes háttal guggolásból emeljük föl, és ne hajlott háttal.


Szponzorált hirdetések