Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Eltünteti a szarkalábak harmadát egy új ránctalanító

kategória: Öregedés, Új termékek, szolgáltatások

Harminc százalékkal csökkenti a szarkalábakat az a ránctalanító pirula, amely akár már a jövő hónaptól elérhető lesz - idézte brit kutatók állítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása. A 480 nő bevonásával zajlott kipróbálás első eredményei azt mutatják, hogy napi három kapszula szedése belülről simíthatja ki a ráncokat.

A pirulák a bőr feszességéért felelős fehérje, a kollagén termelését serkentik a szervezetben. A kifejlesztő Unilever cég októberben kezdené meg forgalmazását Nagy-Britannia, Spanyolország és Kanada 44 gyógyfürdőhelyén. A klinikai próbák eredményeit még nem hozták nyilvánosságra, ám az első összesítést közzétették a New Scientist című tudományos ismeretterjesztő magazinban, ahol azt független tudósok "érdekesnek" minősítették.

A tesztek során tizennégy hetes kapszulaszedés után átlagosan 10 százalékkal csökkent a próbákba bevont, változókor után lévő nők arcán a szarkalábak mélysége, miközben a placebót szedő résztvevőknél nem változott. A legsikeresebb esetekben a szemek körüli ráncok 30 százalékkal csökkentek. A francia vizsgálatban bőrbiopsziát is végeztek, ez azt mutatta, hogy a pirulát szedő nők ötödénél növekedett a friss kollagén mennyisége a bőr alsó rétegében. (Az életkor előrehaladtával a nők testében csökken az ösztrogén termelődése, ennek hatására a proteáz enzimek gyorsabban bontják le a kollagént, mint ahogy az újratermelődni képes.)

Az új kapszulában C-vitamin és E-vitamin, omega-3 zsírsav, valamint szójából és paradicsomból kivont vegyületek vannak. Ezek együttesen aktiválják a kollagén termelődését irányító géneket.

2011.09.26 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Makuladegeneráció

Szemünk fénye

Az időskori makuladegeneráció az időskori vakság első számú oka Magyarországon. A betegség a sárgafoltot (makulát) támadja meg, és fokozatosan rontja az éleslátást. Magyarországon minden hetedik 50 év feletti embernél kialakult már a kór.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések