Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Előzzük meg!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Magas vérnyomás, Szív- és érrendszeri betegségek

A Magyar Hypertonia Társaság és a Novartis Hungária Kft. közösen életre hívott Éljen 140/90 alatt! programja biztató eredményeket könyvelhet el az idei évben is a magasvérnyomás-betegség kezelésében.

A Magyar Hypertonia Társaság "Csökkentsd a szövődményeket!" című sajtórendezvényén felszólalt Dr. Kiss István a Társaság elnökhelyettese, aki biztató előrelépésnek tartja, hogy a 60.000 kezelt hipertóniás beteg adatai alapján a célérték (140/90 Hgmm) elérése 2005 és 2007 között jelentősen javult.

2005-ben a betegek csupán 39,3 százaléka érte el a célértéket, 2007-ben pedig már több mint 50.000 ember, tehát annyi, mint Eger város lakossága mondhatja el ugyanezt magáról.
Ugyanakkor a szakértők egyet értenek abban is, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a szövődmények megelőzésére, így a 2005 -ös "Érd el!" és a 2007-es "Tarts ott!" szlogen után 2008-ban az "Előzd meg!" szlogen fémjelzi a programot.

Dr. Kiss István hangsúlyozta, hogy a Hypertonia Regiszter adatai alapján több hipertóniás beteg szenved cukorbetegekben is. Az ő számukra a 130/80 Hmm alatti vérnyomásérték elérése és megtartása a kívánatos.
A program kiemelt figyelmet fordít a lakosság felvilágosítására, így egyre több háziorvos bevonásával és képzésével szándékozik előmozdítani a hipertóniás betegek kezelését.
A szakmai munka hatékonyságát növeli a magasvérnyomás-betegség legfontosabb kérdéseit és válaszait tartalmazó "Magas vérnyomás Kérdezz! - Felelek!" című tanácsadó könyv, illetve egy mozgásprogramot tartalmazó DVD is, amelynek létrejöttében az érintettek is szerepet vállaltak.

Ha többet akar tudni a témáról, olvassa el rovatunk cikkeit!

Szatmári Zoltán

2008.09.16 16:17:34

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések