Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Először rendeznek Magyar Cirkuszfesztivált

kategória: Programajánló

A Magyar Cirkuszfesztiválon a Fővárosi Nagycirkuszban bemutatkoznak a legjobb fiatal magyar artisták, az Artistaképző jelenlegi és volt növendékei is. A legszínvonalasabb, új fejlesztésű hazai produkciókat láthatja a közönség január 21-22-én és 28-29-én. A produkciók közül öt helyet kap majd a február 2-án kezdődő 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyén is, ahol hazai és nemzetközi közönség előtt mérhetik össze tudásukat a magyar művészek 17 ország artistáival.

Az ötnapos Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált hagyományosan kétévente rendezik meg. Kolumbiából, Örményországból, az Egyesült Államokból, Kubából, Kanadából és Európa több országából is érkeznek artisták. A közönség 30 produkciót láthat kétféle műsorban, amelyben a cirkuszművészet legjobb akrobatái, zsonglőrjei, légtornászai, bohócai és bűvészei, valamint az elmaradhatatlan állatidomárok különleges mutatványai is szerepet kapnak.

Kilenctagú zsűri értékeli majd a produkciókat, a nyerteseket a Díjkiosztó Gála keretében jutalmazzák, amelynek díszvendége a Németországból érkező Semen Shuster bohóc (Hush Ma Hush) lesz. Sok artista karrierje kötődik ehhez a porondhoz, hiszen a világ minden tájáról érkező cirkuszigazgatók és ügynökök folyamatosan új tehetségek után kutatnak. A fesztivál legjobbjai szerepelnek február 11. és március 11. között a Fesztivál Plusz műsorban is.

2012.01.09 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


    Tesztajánló

    Asztma-kontroll teszt

    Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


    Szponzorált hirdetések