Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Előadássorozat segít feldolgozni a gyászt

kategória: Öregedés, Pszichológia

A gyászfeldolgozás folyamatában kíván segítséget nyújtani a Napfogyatkozás Egyesület és a TIT Szabadegyetem által szervezett Halál és gyász című hat részes előadássorozat, amelyet február 19-étől kéthetente rendeznek meg a budapesti Kossuth Klubban.

A legtöbb családban a halál tabutéma; az elhallgatás és titok légkörében mindenki külön-külön igyekszik megbirkózni a gyász fájdalmával, ám néha annyira sikertelenül, hogy az ebből adódó kommunikációs problémáknak akár válás vagy elmagányosodás is lehet a következménye - vélik a Polcz Alaine halál- és gyászkutató által alapított Napfogyatkozás Egyesület tagjai. Az egyesület a gyászolók segítését tűzte ki céljául: ismeretterjesztő programjaikkal a halálról való párbeszéd elindulásában és a szeretettek elvesztésével kapcsolatos félelmek feloldásában kívánnak segítséget nyújtani.

Az első előadáson a halálközeli élményekről és magyarázataikról beszél majd Pilling János pszichiáter, március 5-én pedig a születés körüli gyászról tart előadást Singer Magdolna mentálhigiénés szakember, az egyesület elnöke. A gyász lélektanáról és a gyászolók segítéséről március 19-én Pilling János értekezik, az április 2-ai előadáson pedig az öngyilkosságról beszél Oriold Károly, a Lélekben Otthon Alapítvány elnöke.

Április 16-án Benczúr Lilla, klinikai szakpszichológus bemutatja, hogyan jelenik meg a gyász a különböző kultúrákban, a sorozat zárásaként pedig a személyiségfejlődés eszközeként beszél a gyászról Singer Magdolna április 30-án.

Az előadások 17.30-tól kezdődnek a Kossuth Klub épületében. Részletes információk az egyesület Facebook-oldalán olvashatók.

2013.02.10 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Gyógyszerszedés buktatókkal

Rendesen beveszi a kalciumot, s mégsem használ csontjainak? Pedig előfordulhat, mert gyógyszereink és ételeink között is felléphetnek olyan kölcsönhatások, amelyek akadályozhatják az eredményes kezelést.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések