Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Elkészült a korszerűsített kapuvári angiológiai rehabilitációs központ

kategória:

Elkészült a kapuvári angiológiai rehabilitációs központ; a csaknem kilencszázmillió forintos beruházás eredményeként 134 ágyas, modern orvosi centrum épült ki - áll a város önkormányzatának pénteki közleményében.

A Lumniczer Sándor Kórház angiológiai rehabilitációs központ kialakításának rekonstrukciós programja című pályázattal - az Európai Unió és a Magyar Állam kiemelt projektje támogatásaként - 750 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, amelyet a város 134 millió forint önrésszel egészített ki. Célként az egészségügyi szolgáltatások fenntartható fejlesztését, valamint az intézmény versenyképességének megőrzését jelölték meg "a környezeti, a társadalmi és a gazdasági szempontok figyelembevételével".

TIPP

Elindult az Év Kórháza szavazás, voksoljon Ön is a Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetre, amely egyszer már díjazott volt az Év Kórháza szavazáson!


Azért pályáztak, hogy az intézmény fő profilját meghatározó angiológiai rehabilitációs ellátás egy épületrendszerbe kerülhessen. A centrumban 134 ágyon a kor színvonalának megfelelő feltételeket biztosítanak a betegeknek, komfortosítva a már meglévő kórtermeket is.

Emellett elkészültek a kórtermekhez szükséges orvos-szakmai és ápolási kiszolgáló helyiségek, lehetőség nyílik ezentúl a korszerű és rehabilitációhoz elengedhetetlenül szükséges, a dietetikus étkezést is biztosító korszerű étterem és konyha működik az intézményben; 10 káddal, 2 ülő-kezelőegységgel és a kapcsolódó öltözőkkel korszerű szénsav-gázfürdőt és egyéb terápiás helyiségeket alakítottak ki.

2010.10.25 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Tippek:

  A túró igazi gyomorvédő étel, egyen belőle pár kanállal minden reggel. Különösen, ha gyomra érzékeny a savas ételekre, vagy hajlamos a gyomorfekélyre.

  Praktikák:

  Étrendminták

  Étrendminták
  tovább


  Szponzorált hirdetések