Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Elhunyt a legidősebb brit

kategória: Öregedés

Reg Deant 110 éves és 63 napos korában érte a halál - közölte a BBC. 1902. november 4-én született, világháborúból és brit miniszterelnökből is éppen kétszer annyi adatott meg neki, mint a jelenlegi uralkodónak, II. Erzsébet királynőnek: az előbbiből kettőt, az utóbbiból 24-et élt meg. A 86 esztendős királynő a tizenkettedik miniszterelnökénél tart.

Reg Dean a II. világháborút Burmában szolgálta végig tábori lelkészként. Az egyház szolgálatában maradt egészen 80 esztendős koráig, amikor nyugállományba vonult. A legidősebb brit címe 2010 júniusában szállt át rá, amikor elhunyt az akkori országos korelnök, a 110 éves Stanley Lucas.

Tavaly novemberi utolsó születésnapján az agg veterán saját "lusta" életmódjával magyarázta az általa megért kort, családja szerint ugyanakkor egy indiai "elixír" lehet a titok nyitja. Fia elmondása szerint Reg Dean fiatalkorában megfordult Indiában is, és jószolgálati tevékenységéért egy helyi bölcstől kapott valamilyen italt, amelyről az adományozó annak idején azt állította: ha megissza, legalább 100 évig fog élni.

A jóslat bevált, sőt túl is teljesült. Reg Dean derűlátása is töretlen volt tavalyi születésnapján: az akkori családi ünnepségen meghatottan nyugtázta a jeles eseményre készíttetett tortakölteményt, de közölte, hogy a következőt 130 éves korában kéri.

2013.01.09 00:02:00

forrás: MTI


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések