Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Elhízás - nem engedi felszívódni a zsír egy részét az új készítmény

kategória: Elhízás, Gyógyszerészet, Táplálkozás

Miközben a fejlett országokban egyre rémisztőbb méreteket ölt az elhízás, a betegség (mert az Egészségügyi Világszervezet annak nyilvánította) gyógyszeres kezelése még mindig nincs megoldva.

Jelenleg is körülbelül 300 gyógyszer van kidolgozás alatt, és hiába van közülük nagyon sok úgynevezett 3-as fázisban (tehát klinikai tesztek alatt), mégsem várható, hogy ezekből 1-2 éven belül a patikák polcaira kerül néhány szer - mondta el dr. Halmy László, az MTA doktora, a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke az Aesculap Akadémia Anyagcsere Klubjában.

Az elhízottak többségének kell egy mankó, hogy elérhessék a céljukat, hogy megszabaduljanak a súlyfeleslegüktől. Kell a segítség, mert a diéta, testmozgás és pszichés támogatás sokaknak kevés, vagy csak ideig-óráig nyújt sikereket a kilókkal folytatott küzdelemben.

Médiatár főoldal
videó

Ne így fogyókúrázzon! Belehalhat!

Ne így fogyókúrázzon! Belehalhat!
A magyar konyhát kedvelőknek lehet jó hír, hogy egy újabb hatásmechanizmusú készítménnyel is segíthető a fogyás: a Formoline tabletta nem engedi, hogy a táplálékkal bevitt zsírok maradéktalanul felszívódjanak. Ez azért jó hír, mert a magyar konyha zsírosabb az átlagosnál: miközben az ajánlások szerint a bevitt kalóriamennyiség 30 százalékának kellene zsírból származnia, a magyar konyhát kedvelőknél ez az arány 38 százalék. Aki pedig még fogyni is szeretne, annak még inkább érdemes lenne csökkentenie ezt a beviteli módot. Az új készítmény forradalmi módon gátolja a zsír felszívódását, ugyanis a zsír kiürülése nem okoz kellemetlen tüneteket, zsíros székletet. A zsírmolekulák a széklettel távoznak ugyan, de megkötött formában, így nem fordulhatnak elő balesetek.
A készítmény zsírból saját tömegének hétszázszorosát képes megkötni, és bárt alkalmazását rendszeres szedésre ajánlják, alkalomszerűen is használ, tehát ha valaki egyébként ügyesen diétázik, fogyókúrája azért csúszik el, mert alkalomszerűen "kirúg a hámból" egy-egy vacsora, cukrászda, ünnep miatt, akkor a tabletta ebben az esetben alkalomszerűen is segít a megevett zsírok felszívódásának csökkentésével.

A HáziPatika.com kérdésére válaszolva Halmy professzor nem tudta megmondani, hogy a megevett zsírok hány százalékát köti meg a tabletta, mert ez egyénenként és a bevitt zsírok mennyiségétől is függ. Ám azt hozzátette, hogy az állatokkal és emberekkel végzett vizsgálatok is igen eredményes zsírkiürítésről számoltak be.
A készítmény recept nélkül kapható a patikákban, és hatékony segítője lehet az életmódváltásnak, a fogyásnak - hívta fel a figyelmet dr. Halmy László, a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke.
Háttér

A csökkentett kalóriatartalmú étrendet követő placebo csoport átlagosan 2,5kg-t fogyott 4 hét alatt. Ugyanazt az étrendet követve, a készítményt szedők ugyanabban az időtartamban testtömegükből 6,7kg-t fogytak.A gyógyszeres kezelés - hasonlóan az elhízás terápiájának más fajtáihoz - nem nélkülözheti a rendszeres gondozást, a pszichés vezetést, és a hosszú távú gondolkodást. A magára hagyott beteg ugyanis minden valószínűség szerint eredeti súlyát meghaladó értékre hízik vissza, amint kezdeti lelkesedése alábbhagy - tette hozzá a szakember.

Súlycsökkentéshez napi 2x2 tabletta Formoline-ra van szükség, az elért súly fenntartásához elegendő napi 2x1 tablettát bevenni - olvasható az alkalmazási előiratban. A készítmény azoknál hatékony, akik kalóriabevitelük nagy részét zsírból fedezik, a szénhidrátfüggők számára ez a készítmény nem nyújt segítséget, mivel csak a táplálkozáskor bevitt zsírok megkötését gátolja.
Ám például az egyébként kiegyensúlyozott étrend mellett rendszeresen csokoládét fogyasztóknál már előnyös lehet, hiszen ebben az esetben az alkalomszerűen megevett csokoládéban lévő igen nagy mennyiségű kakaóvaj felszívódását nagy részben megakadályozza a tabletta.

Kéky Kira

Videó: HáziPatika.com

2010.11.18 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Legújabb vívmányok a daganatdiagnosztikában

A daganatok elleni küzdelemben, a daganatos elváltozások kiszűrésében és gyógyításában elsőrendű lenne, ha a szaktudás mellett, mindig rendelkezésre állnának a legkorszerűbb technikák, a legújabb vívmányok, gyógyszerek és vakcinák.

tovább


Szponzorált hirdetések