Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hathatós tanácsadás cukorbetegeknek

kategória: Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás

Eredményesebben kezelhetők azok a cukorbetegek, akik tanácsokat kapnak az életmódjuk megváltoztatásához - állítja egy tanulmány. A vizsgálatba harmincezer olyan diabéteszes beteget vontak be, akik alapbetegségük mellett magas koleszterinszinttel vagy vérnyomással is küszködtek. A páciensek két éven keresztül kaptak tanácsokat a testmozgással és a fogyással kapcsolatban, majd sorsukat további hét éven át kísérték figyelemmel.


A tanácsadás következtében a résztvevők az átlagnál könnyebben tudták csökkenteni vércukor- és koleszterinszintjüket, valamint a vérnyomásukat - áll a bostoni Birmingham Női Kórház kutatóinak jelentésében. Minél többször vett részt valaki a tanácsadáson, annál hamarabb érte el a kezelés során kitűzött célokat. A legalább havonta egyszer konzultáción átesett betegek átlagosan 3,9 hónap alatt érték el ezt a célt, szemben az ilyenben nem részesülők 13,5 hónapjával.

"Eredményeink bebizonyítják, hogy a rendszeres tanácsadás elengedhetetlen része a cukorbetegek kezelésének. Hamarabb sikerül elérni a kezelés céljait, ha folyamatosan biztatjuk a betegeket a rendszeres testmozgásra, emellett pedig információkkal látjuk el őket a helyes táplálkozás mikéntjéről" - foglalta össze a kutatás vezetője, dr. Alexander Turchin. A kutatók szerint a legjobb megoldás az lenne, ha a tanácsadást az ápolók, a dietetikusok és az orvosasszisztensek vállalnák magukra.

Animáció: HáziPatika.com

2012.02.04 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Törékeny biztonság

Idősebb korban, amikor már nem olyan éles a szem, a fül, lassulnak a reflexek, könnyebben érhet bárkit baleset. Még jobban kell vigyázniuk azoknak, akiket a csontritkulás is sújt. Érdemes jó előre felkutatni a lakásban is az esetleges veszélyforrásokat.

tovább

Tippek:

A vashiány ellensúlyozására együnk sok száraz lencsét, babot, borsót, zabpelyhet, sovány marhahúst, teljes kiőrlésű lisztből készült és rozskenyeret, véres hurkát.

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések