Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Életmentő adomány szívinfarktus ellen

kategória: Gyógyszerészet, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Szív- és érrendszeri betegségek, Vészhelyzetek, katasztrófák

Húszmillió forint értékű életmentő gyógyszert adományozott az Országos Mentőszolgálatnak az akut koronária szindrómában szenvedő betegek ellátásához a Sanofi-Aventis/Chinoin.
A gyógyszereknek köszönhetően már a kórházba érkezés előtt a legkorszerűbb kezelésben részesülnek a szívrohamon átesett betegek - áll az eseményről kiadott sajtóközleményben.
"Az gyógyszeradománynak köszönhetően az 'életmentő' készítmény mostantól százötven eset és rohamkocsiban lesz készleten. Éves szinten ez tizenkétezer infarktusos betegnek ad jóval nagyobb esélyt a túlélésre" - nyilatkozta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Az infarktus bármikor, bármilyen helyzetben kialakulhat. A Mentőszolgálatot évente mintegy tizenkétezer erős mellkasi fájdalommal küzdő beteghez riasztják.

Magyarországon a statisztikák szerint a vezető halálok a szív- és érrendszeri megbetegedés. Az esetlegesen kialakuló szövődmény súlyosságát alapvetően meghatározza, hogy a beteg milyen hamar jut ellátáshoz. Már a mentőben megkezdett ellátással nő a beteg túlélési esélye, rövidülhet a felépülési idő, csökkenhet a szövődmény kialakulásának kockázata.

Hazánk legnagyobb gyógyszergyártója a motoros mentők, és az általános- és középiskolai Országos Elsősegély Ismereti Verseny szponzorálása mellett most az Országos Mentőszolgálatot támogatta húszmillió forint értékű vérrögképződést gátló készítménnyel.
Az átadott készítmény kizárólag sürgősségi felhasználásra alkalmas és több mint egy évre elegendő.
Médiatár főoldal
animáció

Terheléses vizsgálat / EKG

Terheléses vizsgálat / EKG

"A kardiovaszkuláris problémával sújtott beteg mielőbbi szakmai protokoll szerinti kezelése gazdasági szempontból is rendkívül fontos, ugyanis ezáltal csökken a gyógyulási idő, melynek következtében redukálódnak a társadalombiztosítás költségei is" - hangsúlyozta Frédéric Ollier, hazánk legnagyobb gyógyszergyárának vezérigazgatója az ünnepélyes átadáson.

Az Országos Mentőszolgálat százötven eset és rohamkocsiján ezen túl a leghatékonyabb kezelésnek számító "életmentő gyógyszert" használják a diplomás mentőtisztek illetve orvosok.

2009.02.12 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések