Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Életet mentettek a diákok

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Újraélesztettek, lélegeztettek, sebet kötöztek, mentőt hívtak azok a diákok és sztárok, akik a hétvégén Csillebércen részt vettek egy nagyszabású elsősegélynyújtó vetélkedőn, amelynek megrendezését a HáziPatika.com is támogatta.
A résztvevők bebizonyították, hogy sokszor csupán jó szándék és elsősegély nyújtási alapismeretek kellenek ahhoz, hogy a mentő kiérkezéséig életben tarthassanak egy betegek vagy sérültet.

Kattintson ide, nézze meg képgalériánkat!

- Az általános iskolai és a középiskolai korosztály a legfogékonyabb az elsősegély ismeretek elsajátítására. A megelőzés fontosságáról már mindenki hallott, de, hogy mit kell tenniük mikor bekövetkezett a baj arról sajnos kevesen. Ezért szerveztük immáron ötödik alkalommal az Országos Elsősegély-ismereti versenyt, hogy játékos keretek között megtaníthassuk, átismételhessük a laikus elsősegélynyújtás lépéseit" - nyilatkozta Marsi Zoltán a verseny főszervezője.

Az országból és a határon túlról is több száz csapat, több fordulós feladatsort töltött ki a HáziPatika.com oldalain február végétől hétről-hétre, majd a legjobbak személyesen, mentős szakemberek irányítása alatt, mérhették fel tudásukat a két napos záró rendezvényen a Csillebérci Szabadidő Központban.

Az általános iskolák közül a Megment-Elek csapata lett a legjobb Nagykállóról, a középiskolások viadalát idén az LVG önkéntesek csapata nyerte, Jászberényből.

A fiatalok oktatását rendkívül fontosnak tartja az Országos Mentőszolgálat is, mivel a hirtelen szívleállást túlélők döntő többségét a mentő kiérkezése előtt valaki már elkezdte újraéleszteni.

- Tavaly 19 ezer közúti balesetből 1003 végződött halállal, legtöbb esetben a segítségnyújtást senki nem próbálta meg, pedig a legtöbbször ezen az első néhány percen múlik minden - nyilatkozta Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat PR és kommunikációs vezetője.

Naponta négy magyar hal meg hirtelen szívmegállásban, többségük megmenthető lenne, ha néhány percen belül valaki megkezdené az elsősegélynyújtást. Mind az orvosok, mind a mentősök egyetértenek abban, hogy az elsősegély-nyújtást már az iskolában kellene oktatni.

A csapatok helyezését, a feladatokat és megoldásokat megtekinthetik, ha ide kattintanak.

2008.04.21 17:44:47

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések