Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Élelmiszergyűjtés a rászorulóknak

kategória: Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntesei 2011. november 25-én 15 és 20 óra között, november 26-án pedig 8 és 19 óra között az ország 119 településén gyűjtik a vásárlók felajánlásait. Az országos akció során 182 áruházban körülbelül 2500 önkéntes - köztük a CIB Bank mintegy 700 jelentkezője - várja elsősorban a tartós élelmiszereket. Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő tizenötezer rászoruló családnak juttatja el még karácsony előtt.

"A tavalyi akciónkkal körülbelül 40 tonna élelmiszert gyűjtöttünk össze, ebből tízezer csomagot állíthattunk össze. Bízunk benne, hogy a gyűjtőpontok számának növelésével idén még több családon segíthetünk majd! 2011-ben valamennyi európai élelmiszerbank ezeken a napokon szervez gyűjtést, a tavalyi, hasonló kezdeményezések eredményeként Európában összesen 34 ezer tonna élelmiszer-adomány érkezett" - mondta el Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

2011.11.24 00:02:00

forrás: 50plusz


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Szeretlek. Emlékszel?

A fenti cím egy valós eseményeket földolgozó, angol film alcíme: az alzheimeres írónő és férje története, aki feleségét haláláig odaadóan ápolta.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések