Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tormás mustárral a rák ellen

kategória: Daganatos betegségek, Táplálkozás

Kutatók új anyagot fedeztek fel, amely segíthet a rák legyőzésében. Az allyl isothiocyanate (AITC) nevű összetevő bőségesen megtalálható a mustárban, a tormában és a wasabiban. Az állatkísérletek során a patkányoknak mustármagból készült port adtak, amely az esetek egyharmadában megakadályozta húgyhólyagdaganatuk növekedését, és kivétel nélkül mindnyájuknál megelőzte, hogy a rák az izmokba továbbterjedjen.

A kutatás azonban még nem teljes, nincs ugyanis bizonyíték arra, hogy az AITC hatásos a hólyagrák kezelésére. Az eddigi eredmények azonban biztatóak, és további kísérletekre sarkallják a szakembereket.

Az AITC-t tartalmazó élelmiszerek egészségesek. A torma, a mustár és a wasabi ízletessé teszik ételeinket, ezenkívül nagyon kevés zsírt, koleszterint és kalóriát tartalmaznak. Akkor is érdemes az étrendünk részévé tenni őket, ha nincs szükségünk rákot gyógyító hatásukra.

Ettől függetlenül továbbra is igaz, hogy az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek segítenek a szervezetünknek a daganat leküzdésében. Változatlanul helyes tehát, ha étrendünk részéve tesszük a bogyókat, a leveles zöldségeket és a teljes kiőrlésű termékeket.

2011.04.02 00:02:00

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések