Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Elektronikus ügyintézési rendszer a nyugdíjbiztosítónál

kategória: Öregedés

Eddig mintegy 17 millió okmányt rögzítettek az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál a biztosító elektronikus ügyintézési rendszerének kialakításához. Az európai uniós forrásból megvalósuló projekt három részből állt: okmányok feldolgozásából, alkalmazások fejlesztéséből, valamint eszközbeszerzésből. Ennek keretében az 1955 és 1959 között születettek beszkennelt biztosítási adatait rögzítették a nyugdíjbiztosító dolgozói, csaknem ötmillió okmányt, továbbá az 1950 után születettek, nagyjából 12 millió papír alapú dokumentumát is feltöltötték a biztosító elektronikus adatbázisába.

A projekt célja egy olyan rendszer kialakítása volt, amely lehetővé teszi, hogy a nyugdíj-biztosítási ágazat nyilvántartási szakrendszerében levő adatokhoz elektronikus ügyintézés keretében vagy postai úton hozzáférhessenek az ügyfelek. Biztosítja továbbá az adatok egyeztetését, annak számítógépes támogatását, és a véglegesített adatoknak a nyugdíj-biztosítási hatósági nyilvántartásba történő jogerős bejegyzését.

A feldolgozott és véglegesített adatok képezik majd a későbbi nyugdíj-megállapítás alapját, ezzel leegyszerűsítve és egyben jelentősen lerövidítve a későbbi nyugdíjelbírálás folyamatát. A nyugdíjba vonulás előtt 5-10 vagy még több évvel megkezdett adategyeztetés, a hiányzó adatok begyűjtése, tisztázása, a papíron meglévő adatok elektronikus adatbázisába való rögzítése kifejezetten előnyös az ügyfelek szempontjából is, hiszen a még hiányzó szolgálati idő és kereseti adatok beszerzésére nagyobb az esély, mint egy későbbi időpontban.

2013.01.02 00:02:00

forrás: MTI


Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések