Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Elárverezik Elizabeth Taylor kincseit

kategória: AIDS, Gondolta volna?

A gyémánt talán valóban a lányok legjobb barátja, Elizabeth Taylornak, Hollywood néhai csillagának azonban életre szóló szenvedélyt jelentett: a Christie's kedden kezdett aukciósorozatán bárki lecsaphat a színésznő mesés ékszer-, ruha- és műkincsgyűjteményére, és a bevételek egy részéből a Taylor nevét viselő AIDS-alapítványt támogatják.

Rubintok, zafírok, smaragdok és gyémántok sorakoznak a New York-i árverés összesen 269 ékszert számláló kínálatában. A darabok közül sokat Richard Burton, Taylor férje ajándékozott a színésznőnek viharos kapcsolatuk és két házasságuk során. Kalapács alá kerül többek közt az a rubintokkal és gyémántokkal kirakott nyaklánc, amelyet a filmcsillag egyik férjétől, Mike Toddtól kapott, és az a 33,19 karátos Krupp-gyémánt, amely egy gyűrűt díszítve Richard Burton ajándéka volt. A legértékesebb darab a világhírű Burton-Taylor-gyémánt lehet: a körte alakú ritkaság 69,42 karátos, 1969-ben egymillió dollárt ért. A Krupp-gyémántot Taylor szinte mindennap viselte, leütési árát a Christie's 2,5-3,5 millió dollárra taksálja.

A páratlan darabok az árverést megelőzően kiállításon járták körbe a világot, hogy aztán New Yorkban találjanak gazdára - a Christie's reményei szerint több mint 30 millió dollárért. A patinás aukciósház további 20 milliót vár a márciusban 79 évesen elhunyt filmcsillag ruháinak és emléktárgyainak eladásából. Szakértők szerint a becsült összegek igen szerények, és ennél sokkal magasabb áron is elkelhetnek a csillogó drágakövek, a híres ruhák és kiegészítők, valamint az emléktárgyak és a műkincsek. "Ez a gyűjtemény nem fogható semmihez korábbi kínálatunkból " - mondta korábban Marc Porter, a Christie's amerikai részlegének elnöke. "Soha, de soha nem gondoltam trófeaként az ékszereimre. Azért vagyok, hogy gondjukat viseljem, és szeressem őket. Ha meghalok, és aukcióra kerülnek, remélem, bárki veszi is meg őket, örömöt szereznek új tulajdonosuknak" - írta memoárjában a színésznő.

Kiürül Elizabeth Taylor pazar gardróbja is: esküvői ruhájától kezdve az Oscar-gálákon viselt estélyikig a színésznő számos ruhakölteménye kalapács alá kerül. A pénteken záruló aukciósorozaton többek között Chanel, Yves St. Laurent és Dior haute couture ruhái szerepelnek. "A lélegzetelállító ruhák, amelyeket gálákon, díjátadó ceremóniákon, AIDS jótékonysági rendezvényeken vagy éppenséggel Richard Burtonnel tartott esküvőjén vett fel, mind itt lesznek, a hozzá való táskákkal, cipőkkel és más kiegészítőkkel együtt" - részletezte Porter.

2011.12.14 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések