Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Éjszakai zenebona: mihez kezdjünk a horkolással?

kategória: Egészségügyi tájékoztatás

A horkolás az alvásnak mind a minőségét, mind a mennyiségét befolyásolja. A horkolás oka a légutak szűkülete, annak okai pedig: az alvás közben felvett rossz tartás, illetve a torok lágy szöveteinek elváltozásai.

A túlsúlyos emberek általában hangosabban horkolnak, náluk a torok hátsó részében felgyülemlett zsírszövet is okozhatja a szűkületet. A felesleg leadásával a zsírszövet is csökken, így pedig kevesebbet is horkolnak. A helyzetváltoztatás is segíthet a problémán, például, ha a horkoló az oldalára fordul.

A nátha miatt eldugult orrjárat megnehezíti a légzést, a torokban vákuum keletkezik, ez horkoláshoz vezethet. Orrspray használatával a dugulás megszüntethető, a légzés könnyebbé válik.

Lefekvés előtt kerülni kell az alkoholtartalmú italok fogyasztását. Az alvás időben legyen fix és rendszeres, mivel a megszokottól eltérő alvás közben rosszabbodhat a horkolás. Nem szabad lazító hatású gyógyszert szedni, mert attól renyhébb lesz a nyelv és a torok tónusa, így megint kellemetlen hangok zavarhatják meg a nyugalmat. A dohányosok is gyakrabban horkolnak.

2011.02.25 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Korhullám és várható hatások

Nem kell sokat várni ahhoz, hogy a nyugati irányzatok, életstílus elérje Európa közepét, Magyarországot. Éppen ezért ahhoz, hogy a korhullám várható hatásairól reális képet rajzoljunk, meg kell ismerni a nyugati társadalmak átalakulását, trendjeit.

tovább

Tippek:

Nem mindenkinek és mindig sikerül fogait teljesen megtisztítani pusztán fogkefével. A fogközökből naponta érdemes eltávolítani az ételmaradékot a drogériákban kapható fogselyemmel.

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések