Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egynapos sebészet lesz Zircen

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Új termékek, szolgáltatások

Egynapos sebészeti beavatkozások ellátását is nyújtó járóbeteg-szakellátót hoznak létre Zircen.

Mintegy 30 ezer ember magas színvonalú ellátását biztosítja majd 2010 végétől a modern, megújuló energiaforrásokkal működő, újdonságként nappali kórházi és egynapos sebészeti beavatkozások ellátását is nyújtó járóbeteg-szakellátó.

A szakrendelőben korszerű diagnosztikai berendezésekkel folytatódnak majd a jelenlegi szakrendelések, például a gasztroenterológia, kardiológia, mozgásszervi rehabilitáció, neurológia, szülészet-nőgyógyászat, traumatológia. A fejlesztés eredményeképp a többcélú kistérségi társulás által működtetett alapellátási ügyelet korszerű körülmények között folytathatja munkáját.

A Zirc Városi Erzsébet Kórház- Rendelőintézetben (amely a HáziPatika.com Év kórháza 2008-as versenyében tisztaság kategóriában első helyezett lett) az "Aktív kórházi ellátásokat kiváltó járó beteg szolgáltatások fejlesztése" nevet viselő konstrukció az Európai Unió Támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A kórházban 2007. április 01-től megszűnt minden akut fekvőbeteg szakellátási tevékenység, a sürgősségi fogadóhely, de ezzel párhuzamosan elmaradt a fekvőbeteg ellátást kiváltó alternatív szolgáltatások fejlesztése, feltételeinek megteremtése. Zirc kistérség lakosainak egészségügyi ellátása, az itt élők esélye az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére az elmúlt 2 évben jelentősen romlott.

Éppen ezért a projekt vezérlő elve a hátrányos helyzet megszüntetése az egészségügyi szolgáltatásokban és a kistérségi lakosság életminőségének javítása. A cél az, hogy a kistérségi szolgáltatások kihasználtabbak legyenek, a szakmabeli eredményeket javítani tudják, új szakrendeléseket indítsanak, a régiekhez pedig biztosítani tudják a megfelelő feltételeket. A program a gyermekellátást, az alacsony rizikójú korosztály ellátását, egészségének, munkaképességének gyors és hatékony helyreállítását támogatja, valamint a krónikus betegségben szenvedők (főként az idősebb korosztály tagjai közt) életminőség-javítását biztosítja.

2009.08.04 11:05:35

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések