Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egyhetes állatünnep a Fővárosi Állat- és Növénykertben

kategória: Programajánló

Idén is egy héten át tartó fesztivált rendez október 2. és 9. között a Fővárosi Állat- és Növénykert az október 4-ei állatok világnapja alkalmából. A városligeti intézményben családi, óvodai, iskolai és szakmai programokat is szerveznek a vasárnaptól vasárnapig tartó rendezvénysorozaton.

Október 2-án lesz az állatkerti nevelőszülők találkozója az állatkert alapítványának rendezésében. Hétfőtől csütörtökig elsősorban gyerekprogramokkal várják a látogatókat, az iskolai, óvodai csoportokat.

Péntektől vasárnapig mutatkoznak be az állat- és természetvédelmi szervezetek. A Duna-Ipoly Nemzeti Parkon kívül a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Rovartani Társaság, a Bakonyi Természettudományi Múzeum, az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Fehérkereszt Állatvédő Liga is jelen lesz egy-egy sátorral. Külön állomáshelye lesz az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének, egy másik standnál pedig az Állatkert állatmentő tevékenységét mutatják be.

Szombaton, október 8-án tartják a pedagógusok őszi napját. A tanárok, tanítók és óvópedagógusok ezen a napon ismerkedhetnek az Állatkert pedagógiai programkínálatával. Egyebek mellett pedagóguskávézóval, tematikus csoportvezetésekkel és előadásokkal is várják őket.

Vasárnap, 9-én állat- és természetvédelmi családi nap lesz, amelyen a sokféle látnivaló és esemény színpadi programokkal is kiegészül. Fellép a Pénzügyőr Zenekar és a Poronty Cirkusz, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozókutyái is bemutatkoznak a nap során.

Az állatünnep fesztivál részletes programja megtalálható az állatkert honlapján.

2011.10.01 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Mozgás

  A fizikailag passzív életmód lehetséges következményei

  A rendszeres testmozgás csökkenteni az öregedéssel együtt járó kedvezőtlen élettani változások nagy részét, és ezzel nem csak az életminőség javul, hanem az időskorban jelentkező bizonyos betegségek is kivédhetők, megelőzhetők.

  tovább


  Szponzorált hirdetések