Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egyhetes állatünnep a Fővárosi Állat- és Növénykertben

kategória: Programajánló

Idén is egy héten át tartó fesztivált rendez október 2. és 9. között a Fővárosi Állat- és Növénykert az október 4-ei állatok világnapja alkalmából. A városligeti intézményben családi, óvodai, iskolai és szakmai programokat is szerveznek a vasárnaptól vasárnapig tartó rendezvénysorozaton.

Október 2-án lesz az állatkerti nevelőszülők találkozója az állatkert alapítványának rendezésében. Hétfőtől csütörtökig elsősorban gyerekprogramokkal várják a látogatókat, az iskolai, óvodai csoportokat.

Péntektől vasárnapig mutatkoznak be az állat- és természetvédelmi szervezetek. A Duna-Ipoly Nemzeti Parkon kívül a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Rovartani Társaság, a Bakonyi Természettudományi Múzeum, az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Fehérkereszt Állatvédő Liga is jelen lesz egy-egy sátorral. Külön állomáshelye lesz az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének, egy másik standnál pedig az Állatkert állatmentő tevékenységét mutatják be.

Szombaton, október 8-án tartják a pedagógusok őszi napját. A tanárok, tanítók és óvópedagógusok ezen a napon ismerkedhetnek az Állatkert pedagógiai programkínálatával. Egyebek mellett pedagóguskávézóval, tematikus csoportvezetésekkel és előadásokkal is várják őket.

Vasárnap, 9-én állat- és természetvédelmi családi nap lesz, amelyen a sokféle látnivaló és esemény színpadi programokkal is kiegészül. Fellép a Pénzügyőr Zenekar és a Poronty Cirkusz, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozókutyái is bemutatkoznak a nap során.

Az állatünnep fesztivál részletes programja megtalálható az állatkert honlapján.

2011.10.01 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek    Szponzorált hirdetések