Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tapasz tünteti el a műtéti heget

kategória: Új termékek, szolgáltatások

A sebészi beavatkozásokat követően általában kapcsokkal vagy varratokkal tartják össze a bőrszövetet, hogy a seb begyógyuljon és a bőrszövet újra összeérjen. Egy forradalmi, szilikon alapú sebtapasz használatával minimálisra csökkenthetők a műtétből származó hegek. A tapasz a bőr feszültségének csökkentésével gátolja meg a látható sebhelyek kialakulását, állítják a Stanford Egyetem kutatói, akik kidolgozták az új kezelési eljárást. Először sertéseken tesztelték az eredményeket, a sertés bőrszerkezete ugyanis nagyon hasonlít az emberéhez.

A seb gyógyulásának első fázisában a sérült felület körüli gyulladás serkenteni kezdi a kollagén nevű anyag termelődését. A kollagén rétegekbe rendeződve gyógyítja a sebhelyet, de ezek az új rétegek nem tudnak ugyanolyan egyenletesen rendeződni, mint a körülötte lévő egészséges bőrszövet, ezért alakulnak ki a sebhelyek és a műtéti hegek. És csak ezek után veszik ki a varratokat, melyeket csak különböző irányokba húzva lehet eltávolítani a bőrből. Ennek a bőrfelszíni feszültségnek a következtében a hegek a sebtől kifelé terjednek, majd megkeményednek, és kiemelkednek a bőr felületéből.

A most kifejlesztett tapaszt közvetlenül a varrat eltávolítását követően kell a sebhelyre helyezni. Néhány óra alatt kifejti hatását. Finoman a seb felé húzza a környező bőrszöveteket, ennek következtében csökken a bőrfelszín felületi feszültsége, és a hegek nem terjednek a sebtől kifelé.

2011.06.29 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - lakásbiztosítás: nyugodt nyaralás?

Vagyonának mekkora része fekszik a lakásában? Akár magában az ingatlanban, akár ingóságokban? Ha végig gondolja, mekkora kár érheti, és némi nyugtalanságot érez az eredmény láttán, akkor érdemes elolvasnia, ami következik.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések