Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tapasz tünteti el a műtéti heget

kategória: Új termékek, szolgáltatások

A sebészi beavatkozásokat követően általában kapcsokkal vagy varratokkal tartják össze a bőrszövetet, hogy a seb begyógyuljon és a bőrszövet újra összeérjen. Egy forradalmi, szilikon alapú sebtapasz használatával minimálisra csökkenthetők a műtétből származó hegek. A tapasz a bőr feszültségének csökkentésével gátolja meg a látható sebhelyek kialakulását, állítják a Stanford Egyetem kutatói, akik kidolgozták az új kezelési eljárást. Először sertéseken tesztelték az eredményeket, a sertés bőrszerkezete ugyanis nagyon hasonlít az emberéhez.

A seb gyógyulásának első fázisában a sérült felület körüli gyulladás serkenteni kezdi a kollagén nevű anyag termelődését. A kollagén rétegekbe rendeződve gyógyítja a sebhelyet, de ezek az új rétegek nem tudnak ugyanolyan egyenletesen rendeződni, mint a körülötte lévő egészséges bőrszövet, ezért alakulnak ki a sebhelyek és a műtéti hegek. És csak ezek után veszik ki a varratokat, melyeket csak különböző irányokba húzva lehet eltávolítani a bőrből. Ennek a bőrfelszíni feszültségnek a következtében a hegek a sebtől kifelé terjednek, majd megkeményednek, és kiemelkednek a bőr felületéből.

A most kifejlesztett tapaszt közvetlenül a varrat eltávolítását követően kell a sebhelyre helyezni. Néhány óra alatt kifejti hatását. Finoman a seb felé húzza a környező bőrszöveteket, ennek következtében csökken a bőrfelszín felületi feszültsége, és a hegek nem terjednek a sebtől kifelé.

2011.06.29 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Korkontroll: a megújulás képessége

"Nem az a kérdés, hogy milyen hosszú életünk lesz, hanem az, hogy milyen lesz hosszú életünk" - fogalmazott Prof. M. Klentze, az Európai Anti-Aging Társaság elnöke. A Kor-Kontroll segíthet szebbé, jobbá tenni az életünk második felét is.

tovább

Tippek:

Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések