Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egészségváros, különösen nőknek

kategória: Csontritkulás, Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás, Koleszterin, Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek

A nők testi és lelki egészségmegőrzésére összpontosít idén az Egészségváros elnevezésű programsorozat: júniusban Sopronban és Szolnokon juthatnak ingyenes tanácsadáshoz és szűréshez az egészségükért tenni akaró nők. Többek között csontritkulás-mérésen, vércukor- és koleszterinszint-ellenőrzésen, vérnyomásmérésen és testtömegindex-ellenőrzésen is részt vehetnek, ha ellátogatnak a rendezvényekre.

Az egyik, leginkább nőket veszélyeztető probléma a csontritkulás, amely a hormonális változások miatt fokozottan fenyegeti a nőket. A csontsűrűség-mérés nőknél 50 éves kor felett, legalább két évente ajánlott. A rendezvényeken emellett lehetőség lesz a szív- és érrendszeri betegségek szűrésére, valamint nőgyógyászati tanácsadásra, bőrgyógyászati szűrésre, sőt lelki egészségmegőrzéssel kapcsolatos tájékoztatásokkal is szolgálnak a szakemberek.

A program célja, hogy mindenki tehessen valamit saját maga egészségéért és városa egészségügyének fejlesztéséért. A Richter Gedeon Zrt. ebből a célból minden olyan városban, ahol a program keretében rendezvényt tartanak, kétmillió forint adományt ajánl fel a helyi kórház számára, amelyet a részvevők személyesen növelhetnek adományaikkal.

Az Egészségváros legközelebb június 2-án Sopronban a Városi Stadionban, június 9-én pedig Szolnokon, a Kossuth téren várja a látogatókat. A részletes programról a www.egeszsegvaros.huhonlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők.

2012.06.01 00:02:00

forrás: MTI


50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések