Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egészségtelen kaják gyerekeknek

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Gyermek-egészségügy

A gyermekeknek készült élelmiszerek 89 százaléka igen káros lehet a fejlődő szervezetekre magas cukor, zsír és sótartalma miatt - állítja egy kanadai tanulmány.

A tanulmány elkészítése során 367 gyermekeknek készült élelmiszert vizsgáltak be az Egyesült Államok étkezési irányelvei szerint. Az adatok szerint az élelmiszerek 70 százalékában jóval több cukor, 23 százalékában jóval több zsír, 17 százalékában pedig jóval több só volt, mint az  megengedhető lenne.

Az élelmiszerek csomagolásán a vizsgált termékek 62 százalékának esetében az elégtelen táplálkozási értékek ellenére a gyártók a termék előnyös tulajdonságait hangsúlyozták (alacsony zsírtartalom, kiváló kalciumforrás, hozzáadott tartósítószer nélkül készült), ezzel azt az érzést keltve a vásárlókban, hogy az adott élelmiszer egészséges.

"Célunk egyértelműen a direkt gyermekeknek készült élelmiszerek vizsgálat volt - nyilatkozta Cherlene Elliott, a kutatás vezetője, a kanadai Calgary Egyetem munkatársa - Ha a szülők meglátják a csomagoláson feltüntetve a termék előnyös tulajdonságait, egyből azt gondolhatják, hogy az adott élelmiszer egészséges és teljes értékű táplálék, pedig ez az esetek többségében korántsincs így."

2008.07.15 22:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Törékeny biztonság

Idősebb korban, amikor már nem olyan éles a szem, a fül, lassulnak a reflexek, könnyebben érhet bárkit baleset. Még jobban kell vigyázniuk azoknak, akiket a csontritkulás is sújt. Érdemes jó előre felkutatni a lakásban is az esetleges veszélyforrásokat.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések