Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egészségtelen kaják gyerekeknek

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Gyermek-egészségügy

A gyermekeknek készült élelmiszerek 89 százaléka igen káros lehet a fejlődő szervezetekre magas cukor, zsír és sótartalma miatt - állítja egy kanadai tanulmány.

A tanulmány elkészítése során 367 gyermekeknek készült élelmiszert vizsgáltak be az Egyesült Államok étkezési irányelvei szerint. Az adatok szerint az élelmiszerek 70 százalékában jóval több cukor, 23 százalékában jóval több zsír, 17 százalékában pedig jóval több só volt, mint az  megengedhető lenne.

Az élelmiszerek csomagolásán a vizsgált termékek 62 százalékának esetében az elégtelen táplálkozási értékek ellenére a gyártók a termék előnyös tulajdonságait hangsúlyozták (alacsony zsírtartalom, kiváló kalciumforrás, hozzáadott tartósítószer nélkül készült), ezzel azt az érzést keltve a vásárlókban, hogy az adott élelmiszer egészséges.

"Célunk egyértelműen a direkt gyermekeknek készült élelmiszerek vizsgálat volt - nyilatkozta Cherlene Elliott, a kutatás vezetője, a kanadai Calgary Egyetem munkatársa - Ha a szülők meglátják a csomagoláson feltüntetve a termék előnyös tulajdonságait, egyből azt gondolhatják, hogy az adott élelmiszer egészséges és teljes értékű táplálék, pedig ez az esetek többségében korántsincs így."

2008.07.15 22:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Szeretlek. Emlékszel?

A fenti cím egy valós eseményeket földolgozó, angol film alcíme: az alzheimeres írónő és férje története, aki feleségét haláláig odaadóan ápolta.

tovább

Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.


Szponzorált hirdetések