Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egészségolimpia gyerekeknek – októberi nyertesek

kategória: Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Táplálkozás

A "Magyar Magvacskák", a Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola csapata végzett az élen, "Mindentermő csodakalász" elnevezésű munkájával a Nestlé Nutrikid Olimpia októberi fordulójának értékelésekor.
A programot oktató Kirsch Ferencné tanárnőnek köszönhetően a nyertes iskola már több mint 10 éve foglalkozik egészségneveléssel.

A pályázat idei újdonsága a kreatív különdíj, amivel a gyerekek ötletes megoldásait, befektetett munkáját díjazza a zsűri, tárgynyeremény formájában. Az októberi különdíjat a túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola 4a. osztályos csapata nyerte. A "Megazsír" névre keresztelt csapat egy másik különlegessége az idei mezőnyben szokatlan felállás, hiszen kizárólag fiúk alkotják.

A 2008/2009-es tanévben szeptembertől januárig meghirdetett pályázatra jelentkező 10-12 éves kisdiákoknak öt hónapon keresztül a táplálkozási ismeretek egy-egy témakörével kapcsolatos feladatot kell megoldaniuk. A résztvevő csapatok egészséges életmódról szerzett ismereteikre és kreativitásukra támaszkodva pályázataikkal havonta nyerhetnek tárgyi ajándékokat, továbbá 100 000 forintos jutalomban részesülhetnek, amelyet osztálykirándulásra, sport- vagy tanszerekre fordíthatnak. Az utolsó, januári fordulót követően a zsűri választja majd ki a pályázat során legjobban teljesítő Nutrikid Olimpiai Bajnok Iskolát, amely megtisztelő cím mellé 300 000 forintos díj társul.

Emellett az érdeklődő általános iskolák egész évben ismerkedhetnek az oktatóprogram anyagával a www.nutrikid.hu honlapon. Az interaktív felületen érdekes olvasmányok, a programhoz kapcsolódó "A piramis titka" című film és játékok várják a gyerekeket, továbbá külön menüpont szól a felnőtteknek. Novembertől májusig ajándékokat és sportszereket is nyerhetnek az oldal látogatói.

2008.12.11 11:23:15

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések