Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Százévesen, mint makk!

kategória: Öregedés

Azok a szerencsések, akik elérik a százéves kort, gyakran szembetalálják magukat a szokásos kérdéssel: mi a hosszú és egészséges élet titka? Valószínű, hogy ezek az idős emberek nem csak Fortuna kegyeltjei, hanem kemény munka és szerető társ áll mögöttük. Egy velük foglalkozó kutatás kimutatta, hogy a száz év felettiek azon kevesek közé tartoznak, akiket elkerülnek a gyakori betegségek, például a rák. Sokuk jobb egészségnek örvend, mint a nála fiatalabb nyugdíjasok. Egészen halálukig fittek és fiatalosak. Fiatalabb korukban általában jobban oda is figyeltek az életmódjukra.

Az Age UK által finanszírozott kutatást a Nemzetközi Hosszú Élet Központ végezte el az Egyesült Királyságban. David Sinclair, igazgatóhelyettes elmondta: "Bár sokan szeretnének száz évig élni, csak keveseknek sikerül. Jelentősen növekszik azok száma, akik megérik ezt a szép kort, ezért nagyon fontos, hogy megértsük, miként támogathatjuk a legidősebbeket, hogyan javíthatunk az életminőségükön. A kormánynak és a törvényhozásnak jobban kellene alkalmazkodnia az előttünk levő óriási demográfiai változáshoz." A szakértők szerint a mai gyerekek negyede várhatóan eléri a százéves kort, ami az elmúlt 30 évhez képest tizenkétszeres növekedést jelent.


2011.12.07 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Izomregeneráció, nyújtás

Az édes pihenés legalább olyan fontos, mint a becsületesen elvégzett edzésmunka, mert a regenerációs fázisban piheni ki a szervezet magát, töltődik fel újra energiával, és kerül magasabb szintre. A terhelés és a pihenés egységet kell, hogy alkosson.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések