Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egészséges szívért küzdők

kategória: Diabétesz, Dohányzás, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Magas vérnyomás, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

Számos fiatal és idős részvételével idén is megrendezték a Szívünk Napja programot vasárnap, a városligeti Nagyréten.

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány és Magyar Kardiológus Társaság által már hagyományosan, minden szeptember utolsó vasárnapján szűrővizsgálatokkal egybekötött családi napon hívta fel a figyelmet szívünk egészségére.

A koleszterin-, vércukor-, vérnyomásmérés mellett a jelenlévők megismerhették a helyesen végzett újraélesztést, így a szívmasszázst is. A szűrésen részt vettek tüdejének szén-dioxid tartalmát COPD készülékekkel ellenőrizték, a testtömeg-index kiszámítás mellett pedig szakértők segítettek a helyes életmód kialakításában.

A nagyszínpadon több szakember a szív egészségéről, így például a koleszterinről, az elhízásról, a vérnyomásról, a dohányzásról és cukorbetegségről tartott előadást. A résztvevő együttesek tai chi-val, aerobikkal és capoeira-val mozgatták meg az aktív közönséget.

A családi programon a gyerekeket lufival, ugrálóvárral, rajzversennyel és a HáziPatika.com sátránál friss gyümölccsel várták, a bátrabbak pedig hőlégballonból figyelhették meg az eseményeket.

Hogy a hangulat egy percig se lankadjon, Goór Nagy Mária Színitanodája tette színesebbé a délutánt, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar pedig igazi időutazásra invitálta a közönséget.

Márkus Mónika

2008.09.29 12:36:51

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések