Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egészség ezreknek, milliók a kórháznak

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Ingyenes szűrések, egészségnapok, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Programajánló

Idén is folytatja az elmúlt évben nagy sikert aratott Egészségváros elnevezésű, jótékonysági akcióval összekötött prevenciós szűrőprogramját a Richter Gedeon gyógyszercég - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Bogsch Erik vezérigazgató.
A tavaszi programsorozat alkalmával május 8-án Baján, május 29-én Győrben, június 5-én Karcagon, június 12-én pedig Zalaegerszegen vehetnek részt a látogatók szórakoztató családi programok mellett ingyenes szűrővizsgálatokon, egészségügyi tanácsadásokon. (Szeptemberben Keszthely, Vác és Gyula ad majd otthont a rendezvénysorozatnak.)

Az akció különlegessége, hogy a város lakosai részvételükkel a városukért is tehetnek valamit, pénzhez juttathatják kórházukat: a Richter ugyanis minden városban kétmillió forint adományt ajánl fel a helyi kórház számára, melyet minden látogató személyesen növelhet a programok bármelyikén való részvételével, például a szűrővizsgálatokért vagy a meghallgatott előadásokért kapott pontok alapján. A kezdeményezés tavaly szép sikert hozott: a Richter felajánlását a résztvevők a hét helyszínen összesen

13.849.600 forinttal egészítettek ki pusztán azzal, hogy részt vettek az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így a hét kórház összesen közel 27.8 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól.

A 10 és 18 óra között zajló programokon többek között prosztata-, csontritkulás- és bőrgyógyászati szűrést, koleszterinszint- és vérnyomásmérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók. Hogy ez milyen fontos, életmentő lehet, azt Beke Zsuzsa PR-vezető egy sokatmondó adattal érzékeltette: a múlt évi huszonegyezer résztvevőből minden második részt vett legalább egy szűrővizsgálaton, aminek eredményeképpen több mint háromezer embernél találtak figyelmeztető, sürgős további vizsgálatot igénylő eredményt a szakorvosok.
 A szűrések mellett az Alzheimer-kórral, a refluxbetegséggel, onkológiai, nőgyógyászati témákkal kapcsolatos kérdésekre kaphatnak választ, de dietetikus, gyógytornász és gyógyszerész is rendelkezésre áll egész nap. A tanácsadás mellett gyógytorna gyakorlatokat tanulhatnak az érdeklődők, valamint véradáson és elsősegélynyújtás bemutatón is részt vehetnek.

Az esemény védnöke Rudolf Péter, aki a rendezvények helyszínén személyes példával biztat az egészséges életmódra. Katus Attila aerobik világ- és Európa-bajnok gyakorlati útmutatót is ad: szórakoztató fitneszprogramra várja a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt, és személyre szabott fitnesz- és életmódtanácsokkal is segíti az érdeklődőket.
Az esemény háziasszonya Jaksity Kata műsorvezető. A családi rendezvényt helyi sportegyesületek és tánccsoportok bemutatkozása színesíti.
A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a rendezvénysorozat teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők.
 
Kiss Éva

2010.05.03 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések