Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egészség Hídja idén októberben is

kategória: Daganatos betegségek, Programajánló

Októberben ismét lánchídi sétára invitálja az érdeklődőket az Egészség Hídja Összefogás Egyesület.

Mindenki felelős önmagáért és családtagjai egészségért: azzal, ha odafigyelünk magunkra, a társadalomnak is segítünk - hangsúlyozta Makray Katalin, az idei rendezvény fővédnöke, aki magánemberként is úgy érzi, szükséges beszélni a mellrákról, a szűrőprogramokban való részvételről, a megelőzésről.

Annak az embernek a példáját hozta fel hasonlatként, aki ugyan félt a betörőktől, mégis csak a betörés után szereltetett fel biztonsági zárat az ajtóra. "Előzzük meg a bajt, éljünk tudatosan" - húzta alá Makray Katalin, aki a lelki harmóniát, az ember önmagába és másba vetett bizalmát igen lényegesnek nevezte.
Az, hogy a 45-65 év közötti nőket behívják szűrésre, gondoskodás az állam részéről: 2002-ben 45 százalék, 2009-ben 36 százalék ment el a szűrésre - közölte az országos tiszti főorvos. Paller Judit elmondta, hogy sokféle ember van, a hozzáállást nehéz megváltoztatni, de mindig szükség van támogató környezetre.

Az egyesület a GE Hungary segítségével új elemmel egészíti ki az országos rendezvényeket, a többi között a kivilágított Lánchídon való sétát. A cégeknek kifejlesztett program a munkáltatók belső kommunikációs rendszerére is alkalmassá teszi a kampány üzenetét. Újdonság még az is, hogy idén Olivia Newton-John is részt vesz az október 2-i rendezvényen - közölte az egyesület elnöke.

A 2002-ben alapított egyesület célja felhívni a figyelmet az államilag szervezett mellrák-szűrőprogramokon való részvételre, mivel az időben felismert mellrák nagy eséllyel gyógyítható. Az üzenet hangsúlyozza az egészséges életmód fontosságát, hiszen segítségével csökkenthető a betegségek kialakulásának esélye.

Animáció: HáziPatika.com

2010.09.12 00:02:00

forrás: MTI


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések