Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egész hétvégén nagy hőség lesz!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Öregedés, Táplálkozás, Vészhelyzetek, katasztrófák

A hétvégén igazi kánikula várható, a nagy meleg nagyon megterhelheti szervezetünket, ezért az országos tiszti főorvos felhívja a figyelmet arra, hogy a déli órákban a hőség mellett a fokozott UV-B sugárzás miatt is tartózkodjunk hűvös helyen - áll az ÁNTSZ közleményében.

Figyeljünk oda magunkra és az idősekre, betegekre, gyerekekre is, mert az izzadással, párolgással elveszített folyadékot pótolni kell.
A kirándulók, utazók mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot.
Szombaton a napi középhőmérséklet az északkeleti országrész (Északi-középhegység környezete, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) kivételével 25 fok fölött, jellemzően 27 fok körül alakul, a déli országrészben 27 fok fölött várható.

A hőmérséklet előreláthatólag vasárnap lesz a legmagasabb, ekkor az ország délkeleti felében a maximum hőmérséklet elérheti a 35, 37 fokot is, amihez már 28, 29 fok körüli napi átlag középhőmérséklet társulhat.
A hőséget egy vasárnap délután északnyugatról érkező hidegfront mérsékli. Hétfőn lényegesen visszaesik a hőmérséklet, de a magas hajnali hőmérsékleti értékek miatt keleten még helyenként 25 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet.

Várható minimum és maximum hőmérsékletek hazánkban (az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése):

Július 12. szombat: hajnalban 14, 19 °C délután 31, 35°C
Július 13. vasárnap hajnalban 17, 22 °C délután 32, 37°C
Július 14. hétfő hajnalban 17, 22 °C délután 25, 30°C
Július 15. kedd hajnalban 13, 18 °C délután 21, 26°C

2008.07.11 17:19:36

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések