Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Dr. Halál hazatér

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?

Örömmel fogadták a hírt az ausztrál hatóságok, hogy csütörtökön az állítólag 17 beteg haláláért felelős orvos végre feladta a harcot az Egyesült Államokból való kiadatása ellen.

Jayant Patel sebészt - akit az ausztrál média csak "Dr. Halál"-ként emleget - márciusban Oregon államban tartóztatták le, miután a queenslandi hatóságok több ügyben - közte három emberölésben - is vádat emeltek ellene. Az indiai születésű orvos, aki egyébként amerikai állampolgár is, a várakozásokkal ellentétben nem harcolt a kiadatása ellen, hanem ügyvédjén keresztül tudatta szerdán az USA bíróságával, hogy beleegyezik Ausztráliába való átszállításába, jelentette az AAP nemzeti hírügynökség. "Ügyfelem beleegyezése mutatja, hogy kész, és akar is érdemben szembe nézni az ellene felhozott vádakkal" - írta az ügyvéd az USA Portlandi Kerületi Bíróságának címzett indítványában. "Most már elfogadja, hogy vissza kell térnie Ausztráliába, hogy megcáfolja az őt támadó állításokat".

Patel két éven át volt a Bundaberg Base Kórház sebészeti osztályának igazgatója 2003-tól, mielőtt elmenekült. Később derült ki, hogy ausztráliai munkakeresése idején eltitkolta, hogy New York és Oregon államban eltiltották az operálástól, mivel műhibákkal és gondatlansággal vádolták. A bundabergi gyanús halálesetek kivizsgálása 2005. márciusában kezdődött, mikor egy nővér szerint állítólag műhibákat követett el a műtétek során. Queensland miniszterelnöke, Anna Bligh jó hírnek nevezte Patel azon döntését, hogy visszajön szembenézni a vádakkal. "Ez azt jelenti, hogy Dr. Patel ügyét hamarabb lehet kezdeni tárgyalni az ausztrál bíróságon, mintha nekünk kellett volna siettetni a kiadatást, és őszintén szólva, minél előbb, annál jobb" - nyilatkozta az ABC rádiónak.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.06.27 09:28:24

forrás: Medipress


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

Ellenőrizze rendszeresen vérnyomását, mert a magas vérnyomás a látást is veszélyeztetheti.


Szponzorált hirdetések