Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Diétás ételek főzését lesheti el a TV Paprikából

kategória: Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás, Programajánló, Táplálkozás, Új termékek, szolgáltatások

A TV Paprika szerkesztőitől nap mint nap kérdeznek a különböző diétákról, a felhasználható alapanyagokkal kapcsolatos gyakorlati kérdésekről, illetve sok esetben tapasztalják az emberek tájékozatlanságát.
Így merült fel egy olyan diétás főzőműsor gondolata, mely az adott diétában lényeges ételkészítési praktikák mellett, közérthető módon segít megismerni a különböző diéták alapelveit, felhívja a figyelmet az alapanyagok fontosságára, ezek helyes kiválasztására is. Kiderül, mire kell figyelni vásárláskor, hogyan lehet kihagyni az egyébként megszokott étrendből, hagyományos fogásokból az allergiát vagy betegséget okozó összetevőket. 

A gondolat megvalósult, és május 10-én elindul a DiétABC közreműködésével készült 15 epizódból álló új gasztronómiai sorozatát a TV Paprikán, Diéta A-Z címmel.
A Diéta A-Z coeliakiás, laktózintoleranciás, tejfehérje érzékeny, fehérjeszegény diétát tartók, és cukorbetegek számára ad praktikus tanácsokat, táplálkozási információkat és mutat be egészséges és ízletes recepteket.

Az első 8 rész a gluténmentes diéta kritikus pontjaival foglalkozik.
Kenyér, péksütemény, tészta ételek, édességek, gyorsan készíthető, praktikus ételek kerülnek bemutatásra. Érintjük a lisztérzékenységgel összefüggésben felmerülő egyéb diétás szempontokat, úgymint átmeneti laktóz érzékenység, tápanyagpótlás, roborálás.

A következő 2 részben jelenik meg a kevésbé ismert fehérjeszegény diéta. Ennek kapcsán beszélünk a fenilketonuriáról és más veleszületett anyagcsere betegségekről, egyéb alacsony fehérje bevitelt igénylő állapotokról: máj, vesebetegség, allergia.

Az utolsó 5 részben a magyar lakosság közel 8 százalékát érintő cukorbetegség kerül a középpontba, hangsúlyt fektetve az újabb fogalmakra, táplálkozási alapelvekre és a beteg edukáció fontosságára.

A műsorban a TV Paprika séfje, Serényi Zsolt, Kiss Erika és Herczeg Szilvia dietetikusok segítségével mutatja meg, hogy a speciális étrend nem feltétlenül jelent rosszabb minőségű, alacsonyabb értékű táplálkozást. Sőt, helyes alapanyag választással és jól kitalált receptekkel akár magasabb értékű is lehet.

2010.05.11 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések